Hírek

Senki nem szereti úgy Oscar Wilde-ot, mint Rupert Everett – The Happy Prince előzetes

Rupert Everett nagyívű életrajzi filmet készített Oscar Wilde-ról. Íme, a The Happy Prince előzetese.

A The Happy Prince Rupert Everett első forgatókönyve és rendezése, miközben a főszerepet is ő alakítja, ami jelzi, milyen fontos is számára Oscar Wilde művészete – erről itt is vallott. A színész és a dekadens író útjai már többször keresztezték egymást. Everett és az új filmben is szereplő Colin Firth együtt játszott az Oscar Wilde-mű alapján készült Bunburry, avagy jó, ha szilárd az ember című vígjátékban, Everett pedig már színpadon, David Hare The Judas Kiss című darabjában is életre keltette Wilde-ot.

Az új film Oscar Wilde élete végén játszódik, a halálos ágyán elevenednek meg fiatalságának emlékei. Wilde ezen életszakaszáról kevés szó esik, pedig az egykor ünnepelt író magányosan, egy francia faluban halt meg, miután napvilágra került a homoszexualitása, börtönbe került és kegyvesztetté vált a viktoriánus Angliában. Everett és Firth mellett a további szerepekben Emily Watson, Colin Morgan és Tom Wilkinson látható.

A The Happy Prince a hírek szerint fanyar humorral,

ám tévéfilmes színvonalon mutatja be Wilde életét és halálát, miközben Everett alakítását Oscar-esélyesnek kiáltották ki. Hogy ebből mi igaz, egyelőre itthon nehéz kideríteni, ugyanis a januári Sundance fesztiválon bemutatkozó filmnek több európai országgal ellentétben még nincs magyar premierdátuma.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..