Hírek

Érkezik a Lost utódja a Netflixre – The I-Land előzetes

A Netflix The I-Land című minisorozata jól ismert alaphelyzetet gondol újra Kate Bosworthszel, Alex Pettyferrel és Natalie Martinezzel a főszerepben. A hét részből álló évad szeptember 12-én debütál a platformon.

A The I-Land előzetese azzal indít, hogy 10 ember ébred fel amnéziával egy szigeten. Nem tudják, hogyan kerültek oda, azt sem, hogy hogyan tudják elhagyni a helyet, ahol extrém fizikai és pszichológiai kihívások sora vár rájuk. 

A jól ismert alaphelyzet áthallások tömegét rejtheti, első pillantásra a Lost – Eltűntek, a Battle Royale, Az éhezők viadala, a Fekete tükör, a Survivor – A sziget című reality show és az elhíresült Fyre Festival  eseményei merülhetnek fel a nézőkben.

(Utóbbi hátterével kapcsolatban egy saját gyártású dokumentumfilm is elérhető a szolgáltatásban.)

Egy ilyen típusú keretben rengeteg a lehetőség, ahogy a felsorolt elődök is mutatják, lényegében bármit ki lehet hozni belőle. Ebben az esetben úgy tűnik, a közönség vevő az újabb és újabb változatokra, ha azok izgalmas karaktereket és kihívásokat ígérnek.

A Netflix kaland és sci-fi elemeket keverő szériáját beharangozó előzetes által felvonultatott cápák, fegyverek, sikolyok utalnak arra, hogy milyen nehézségi fokot ütnek majd meg ebben az esetben a kihívások, amelyek révén egyesek felemelkednek, míg mások elbuknak az évad során.

A The I-Land központi alakját, KC-t Kate Bosworth alakítja, aki a producerek között is feltűnik a stáblistán. Mellette A negyedik és a Magic Mike révén ismertté vált Alex Pettyfer és a korábban Az utolsó műszakban és a A Bura alattban látható Natalie Martinez játsszák a főbb szerepeket.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya