Hírek

Martin Scorsese The Irishman című filmje nyitja a New York-i filmfesztivált

The Irishman

Kiderült, hogy Martin Scorsese The Irishman című filmje az 57. New York-i filmfesztiválon fog bemutatkozni. A film főszereplői: Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci olvastuk az IndieWire-en.

Márciusban már hírt adtunk arról, hogy Scorsese befejezte a The Irishman forgatását. Most pedig már tudjuk, hogy szeptemberben lesz a film első bemutatója. A The Irishman a szeptemberi fesztiválbemutatója után bizonyos mozikban és a Netflixen lesz látható. A hír mellé két képet is kaptunk a filmből, melyek betekintést engednek a valós történeten alapuló film képi világába.

A történet egy II. világháborús veteránról szól, aki elszegődik a maffiához, majd később szerepet is vállal Jimmy Hoffa munkáspárti vezér eltűnésében. Joe Pesci alakítja a pennsylvaniai maffiafőnököt, Russell Bufalinót. Al Pacino Jimmy Hoffát, Robert De Niro pedig az ő jobbkezét, vagyis az „Irishman”-t, az ír férfit, Frank Sheerant. A történet miatt mindhármójukat megfiatalították számítógépes technikával, hogy az évtizedeket átölelő események során akár 30 évvel fiatalabbnak is kinézzenek. Erről a technikáról a rendező korábban azt nyilatkozta, hogy nem egészen elégedett az eredménnyel.

A forgatókönyvet Charles Brandt I Heard You Paint Houses című regénye alapján az Oscar-díjas Steven Zaillian írta.

Steven Zaillian többek között A tetovált lány, a New York bandái, aHannibal és a Schindler listája című filmekkel vált híressé. Korai visszajelzések dicsérik a film komplexitását és gördülékenységét.

Maga Martin Scorsese azt nyilatkozta, hogy hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy a The Irishman nyitja majd a New York-i filmfesztivált. Mivel a fesztiválszereplés után a Netflix is bemutatja a filmet, nekünk sem kell aggódnunk, még idén megnézhetjük.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés