Hírek

The Irishman – Megérkezett a hivatalos előzetes

Scorsese a Netflix égisze alatt forgatott The Irishman című filmje ősztől válik elérhetővé a platformon. 

Nemrég adtunk hírt arról, hogy Martin Scorsese The Irishman című filmje az 57. New York-i filmfesztiválon fog bemutatkozni, majd bizonyos mozikban és a Netflixen válik láthatóvá.

Az adaptációkat kedvelő Scorsese ezúttal Charles Brandt Hallom, ​szobafestő vagy című nagysikerű regényét dolgozta vászonra – a többek között – A tetovált lány, a New York bandái és a Hannibal révén ismertté vált Steven Zaillian forgatókönyve alapján.

A valós alapokon nyugvó történet középpontjában a De Niro által megformált, ír származású Frank Sheeran áll, aki elszegődik a maffiához, majd később Jimmy Hoffa munkáspárti vezér eltűnésében is szerepet vállal.

A több évtizeden átívelő történet kedvéért a film teljes első felében digitálisan megfiatalítva láthatjuk majd Robert De Niro mellett a Jimmy Hoffát alakító Al Pacinót, a pennsylvaniai gengsztervezért, Russell Bufalinót játszó Joe Pescit és a majd Angelo Bruno szerepében látható Harvey Keitelt is.

A George Lucas alapította Industrial Light and Magic a korábban A Hangya és a Darázs és az Amerika Kapitány: Polgárháború esetében alkalmazott hasonló technológiát.

A nagyvonalú költségvetés is sejteti, hogy a Netflix nyilvánvalóan készül a díjszezonra a filmmel, aminek az első kritikák elsősorban komplexitását dicsérik.

Többen tették fel a kérdést, hogy mennyiben fog hasonlítani a The Irishman a Nagymenőkre. A film vágója, Thelma Schoonmaker azt állítja, hogy habár a műfaj hasonló, egy egészen más történetet láthatnak majd a nézők.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com