Hírek

The Kindness of Strangers – előzetes

Megérkezett a The Kindness of Strangers című film legújabb előzetese. A Carey Mulligan számára jutalomszerepet jelentő Egy lányról című rendezéséért Oscar- és BAFTA-jelölések garmadáját begyűjtő Lone Scherfig legújabb filmje egy modern tündérmese az újrakezdésről.

Miután a Zoe Kazan által alakított Clara élete darabokra hullik, hirtelen felindulásból — agresszív férje elől menekülve — két fiával New Yorkba költözik. Egy városba, ahol lényegében egyetlen ismerőse él. Ráadásul, amikor az autóját is lefoglalják, szembe kell néznie a lehetőséggel, hogy ennek a városnak az utcáin kell majd élniük. 

https://www.youtube.com/watch?v=sPHoNMSVkuo

A lecsúszás egyik mélypontján a főszereplő azonban észreveszi, hogy nincsen egyedül problémáival. Egy kedves sürgősségi ápolónő, az Andrea Riseborough által alakított Alice, és az elsősorban sokak számára valószínűleg a Három óriásplakát Ebbing határában és a Twin Peaks révén ismert Caleb Landry Jones által játszott — különös módon szintén dühkitörésekkel küzdő — Jeff segítenek számukra menedéket találni a Bill Nighy által vezetett különös orosz étteremben. 

A The Kindness of Strangers előzetese romantikus melodrámát ígér, cukormázas, nagybetűs, boldog végkifejlettel.

Az odáig vezető út pedig feltehetően személyiségfejlődésre fókuszáló emberi történetek sorával, érzelmi húrokat megpendítő jelenetekkel és meglepő véletlenekkel  szegélyezett. A forgatókönyvet is jegyző Lone Scherfig nyílt célját már a bevezető képsorok hangosan kimondják: ez a film minden bizonnyal iskola lesz a szereplők számára.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya