Hírek

The Kindness of Strangers – előzetes

Megérkezett a The Kindness of Strangers című film legújabb előzetese. A Carey Mulligan számára jutalomszerepet jelentő Egy lányról című rendezéséért Oscar- és BAFTA-jelölések garmadáját begyűjtő Lone Scherfig legújabb filmje egy modern tündérmese az újrakezdésről.

Miután a Zoe Kazan által alakított Clara élete darabokra hullik, hirtelen felindulásból — agresszív férje elől menekülve — két fiával New Yorkba költözik. Egy városba, ahol lényegében egyetlen ismerőse él. Ráadásul, amikor az autóját is lefoglalják, szembe kell néznie a lehetőséggel, hogy ennek a városnak az utcáin kell majd élniük. 

https://www.youtube.com/watch?v=sPHoNMSVkuo

A lecsúszás egyik mélypontján a főszereplő azonban észreveszi, hogy nincsen egyedül problémáival. Egy kedves sürgősségi ápolónő, az Andrea Riseborough által alakított Alice, és az elsősorban sokak számára valószínűleg a Három óriásplakát Ebbing határában és a Twin Peaks révén ismert Caleb Landry Jones által játszott — különös módon szintén dühkitörésekkel küzdő — Jeff segítenek számukra menedéket találni a Bill Nighy által vezetett különös orosz étteremben. 

A The Kindness of Strangers előzetese romantikus melodrámát ígér, cukormázas, nagybetűs, boldog végkifejlettel.

Az odáig vezető út pedig feltehetően személyiségfejlődésre fókuszáló emberi történetek sorával, érzelmi húrokat megpendítő jelenetekkel és meglepő véletlenekkel  szegélyezett. A forgatókönyvet is jegyző Lone Scherfig nyílt célját már a bevezető képsorok hangosan kimondják: ez a film minden bizonnyal iskola lesz a szereplők számára.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya