Hírek

The Kindness of Strangers – előzetes

Megérkezett a The Kindness of Strangers című film legújabb előzetese. A Carey Mulligan számára jutalomszerepet jelentő Egy lányról című rendezéséért Oscar- és BAFTA-jelölések garmadáját begyűjtő Lone Scherfig legújabb filmje egy modern tündérmese az újrakezdésről.

Miután a Zoe Kazan által alakított Clara élete darabokra hullik, hirtelen felindulásból — agresszív férje elől menekülve — két fiával New Yorkba költözik. Egy városba, ahol lényegében egyetlen ismerőse él. Ráadásul, amikor az autóját is lefoglalják, szembe kell néznie a lehetőséggel, hogy ennek a városnak az utcáin kell majd élniük. 

https://www.youtube.com/watch?v=sPHoNMSVkuo

A lecsúszás egyik mélypontján a főszereplő azonban észreveszi, hogy nincsen egyedül problémáival. Egy kedves sürgősségi ápolónő, az Andrea Riseborough által alakított Alice, és az elsősorban sokak számára valószínűleg a Három óriásplakát Ebbing határában és a Twin Peaks révén ismert Caleb Landry Jones által játszott — különös módon szintén dühkitörésekkel küzdő — Jeff segítenek számukra menedéket találni a Bill Nighy által vezetett különös orosz étteremben. 

A The Kindness of Strangers előzetese romantikus melodrámát ígér, cukormázas, nagybetűs, boldog végkifejlettel.

Az odáig vezető út pedig feltehetően személyiségfejlődésre fókuszáló emberi történetek sorával, érzelmi húrokat megpendítő jelenetekkel és meglepő véletlenekkel  szegélyezett. A forgatókönyvet is jegyző Lone Scherfig nyílt célját már a bevezető képsorok hangosan kimondják: ez a film minden bizonnyal iskola lesz a szereplők számára.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés