Hírek

Robert Pattinson és Willem Dafoe elveszti az eszét – The Lighthouse előzetes

Az A24 studió  által tető alá hozott The Lighthouse előzetesében Willem Dafoe és Robert Pattinson kétségbeesetten kapaszkodik a józan észbe.

Küzdelem a viharokkal, tánc, ölelés, fojtogatás, expressz lerészegedések, zavaros képek egy nőalakról – A boszorkánnyal köztudatba robbanó Robert Eggers legújabb, The Lighthouse című, fekete-fehér örvényének előzetese első pillantásra Bergman elborultabb filmjeiből összevágott képsornak hat.

A boszorkány egy saját félelmeikben felőrlődő család vérfagyasztó történetét adagolja fullasztó aprólékossággal, ami után a The Lighthouse esetében is számítunk a lélek mélyén megbújó borzalmak felszínre hozására.

Pláne, miután Eggers fantasy és horror elemeket keverő alkotása Cannes-ban megkapta a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségétől a FIPRESCI-díjat.

Az 1890-es években játszódó történet helyszíne egy kis, eldugott sziget, ahová a sors összezárja a Dafoe által megformált, mogorva idős férfit és Pattinson által alakított fiatalabb társát. Állítólag a világítótorony magányos,  káoszban fuldokló őreinek szerepében Pattinson és Dafoe életük alakítását nyújtják.

Az biztos, hogy a 35 mm-es filmre forgatott, számos fórumon magasztalt film körül egyre nagyobb a hírverés. Októberben kiderül, hogy ki mennyire ért egyet a dicsérő véleményekkel.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya