Hírek

Robert Pattinson és Willem Dafoe elveszti az eszét – The Lighthouse előzetes

Az A24 studió  által tető alá hozott The Lighthouse előzetesében Willem Dafoe és Robert Pattinson kétségbeesetten kapaszkodik a józan észbe.

Küzdelem a viharokkal, tánc, ölelés, fojtogatás, expressz lerészegedések, zavaros képek egy nőalakról – A boszorkánnyal köztudatba robbanó Robert Eggers legújabb, The Lighthouse című, fekete-fehér örvényének előzetese első pillantásra Bergman elborultabb filmjeiből összevágott képsornak hat.

A boszorkány egy saját félelmeikben felőrlődő család vérfagyasztó történetét adagolja fullasztó aprólékossággal, ami után a The Lighthouse esetében is számítunk a lélek mélyén megbújó borzalmak felszínre hozására.

Pláne, miután Eggers fantasy és horror elemeket keverő alkotása Cannes-ban megkapta a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségétől a FIPRESCI-díjat.

Az 1890-es években játszódó történet helyszíne egy kis, eldugott sziget, ahová a sors összezárja a Dafoe által megformált, mogorva idős férfit és Pattinson által alakított fiatalabb társát. Állítólag a világítótorony magányos,  káoszban fuldokló őreinek szerepében Pattinson és Dafoe életük alakítását nyújtják.

Az biztos, hogy a 35 mm-es filmre forgatott, számos fórumon magasztalt film körül egyre nagyobb a hírverés. Októberben kiderül, hogy ki mennyire ért egyet a dicsérő véleményekkel.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya