Hírek

Akciódús anime képében tér vissza A Gyűrűk Ura világa

Japán anime rendező készít egész estés rajzfilmet A Gyűrűk Ura egyik legismertebb helyszínének eredetéről. A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim története egy óriási háború körül bonyolódik, mely megfordította Középfölde történelmét.

A New Line Cinema és a Warner Bros. Animation gondozásában készül az anime stílusban megálmodott rajzfilm, mely A Gyűrűk Ura története előtt játszódik. A különálló alkotás kapcsolódik majd Peter Jackson trilógiájához, viszont semmiféle viszonyt nem ápol majd a jelenleg is Új-Zélandon készülő Amazon-sorozattal. A korábbi filmek forgatókönyvéért is felelős Philippa Boyens tanácsadói szerepet lát el a projektben, mely vizuálisan sokat merít majd Jackson filmjeiből.

Going Helm's Deep — Talk Film Society
A Gyűrűk Ura: A két torony

A The War of the Rohirrim története A két torony ikonikus helyszínére, a Helm-szurdokba kalauzolja el a nézőket, és mutat be egy kegyetlen időszakot.

A középpontban az erdő névadója az egykori rohani király, Pörölykezű Helm áll majd, aki uralkodásának nagy részét hadviseléssel töltötte.

„Egy újabb epikus történetet mutatunk be J.R.R. Tolkien világából, amit eddig nem láthattak a nézők” – nyilatkozta Sam Reigster, a Warner Bros. Animation elnöke, aki az animációs világból szerzett tehetséges alkotókat a projektre. Kenji Kamiyama rendezőnek köszönhetjük az Ultraman című anime szériát, de annak idején még az Akira animációs csapatában is dolgozott. Az írók, Jeffrey Addiss és Will Matthews pedig a majdhogynem kultikussá vált A Sötét Kristály sorozatot hozták tető alá.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.