Hírek

Az első reakciók alapján a The Mandalorian hatalmas Star Wars-élmény lesz

A néhány szerencsés kiválasztott újságíró már láthatott egy kis szeletet a The Mandalorian első részéből és mindegyikük imádta a sorozatot.

November 12-én, a Disney+ debütálásának napján indul útjára az első élőszereplős Star Wars sorozat is. Az állítólag sötétebb tónusú The Mandalorian öt évvel a Jedi visszatér utáni időkben játszódik, a címszerepben a Trónok harcából és a Narcosból megismert Pedro Pascallal, a további szereplők között pedig olyan színészeket találunk, mint Giancarlo Esposito, Werner Herzog, Nick Nolte, Carl Weathers vagy Gina Carano.

A sorozat elkészültét Jon Favreau felügyelte olyan rendezők társaságában, mint Taika Waititi, Dave Filoni vagy Bryce Dallas Howard.

Úgy tűnik, jó munkát végeztek, hisz a Disney már megrendelte a széria második évadját is, amin Favreau már gőzerővel dolgozik, és amiben az ígérete szerint rendezőként is részt vesz majd.

A The Mandalorian avagy a kreativitás halála

További minőségi megerősítés, hogy a stúdió a napokban levetített az első epizódból 27 percet néhány kiválasztott újságírónak. Kritikát vagy értékelést ugyan nem írhattak róla, de arra engedélyt kaptak, hogy első benyomásaikat megosszák olvasóikkal. A Collider kritikusa szerint ez az a Star Wars, amire várt. Nagyon szereti a Skywalker sagát, de most végre új karaktereket és helyszíneket lehet megismerni ebből a sokszínű univerzumból, ráadásul a sorozatforma segít, hogy ezek mélységet is kapjanak.

Weintraub azt is belengette, hogy a sorozat egy olyan kérdésre ad választ, amire eddig egyetlen Star Wars-produkció sem.

Az AP és az Entertainment Weekly újságírója azt emelte ki, hogy meglepte a sorozat a vártnál sötétebb tónusa – és arra is kitért, hogy a látványon alaposan meglátszik a gigantikus költségvetés. Egy másik újságíró azt emelte ki, hogy mennyi menő dolog Werner Herzogot intergalaktikus gengszterként látni, egy másik kritikus pedig titokzatosan arra utalt, hogy a nézőknek Nick Nolte karaktere okoz majd nagy meglepetést.

 

 

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com