Hírek

Tovább bővül a Star Wars univerzum, itt a The Mandalorian első trailere!

A Disney éves „nagygyűlésén” az alkotók, Jon Favreau, Taika Waititi és Pedro Pascal mutatták be a spinoff-sorozat első ízelítőjét.

A D23 néven ismert nagy Disney-találkozó egyik csúcspontja volt a 2019. november 22-én, a Disney Plus streaming felületen debütáló The Mandalorian bemutatása, ami nyilvánvalóan a tíz nappal korábban útjára induló online tartalomszolgáltató egyik húzócíme lesz, ami majd segít a kezdeti előfizetések maximalizálásában.

A sorozat öt évvel a Jedi visszatér történései után játszódik, amely korszak kissé kaotikus a Star Wars világában. A Birodalom elbukott, az Új Köztársaság azonban még csak épülőben van. Ebben a közegben a címszereplő Mandalorian egyfajta rendszeren kívül álló, magányos farkasként folytatja tevékenységét – elsősorban az alvilági körökben.

Őt a Trónok harca Vörös viperájaként berobbant Pedro Pascal alakítja majd, aki később a Narcos Javier Penájaként újra bizonyította, kiváló választás egy ilyen karakter életre keltésére.

Egy olyan hőst (antihőst?), aki mintha a régi westernekből vagy a klasszikus szamurájfilmekből lépett volna elő, jellemezte a sorozat világát Jon Favreau, a The Mandalorian kitalálója.

A bemutatón ott volt Taika Waititi is, aki rendezőként vett részt a széria elkészítésében, olyan kollégák társaságában, mint Dave Filoni (Star Wars: Klónok háborúja, Star Wars: Lázadók), Bryce Dallas Howard, Rick Famuyiwa (Dope) és Deborah Chow (Jessica Jones).

Waititi a rendezői szakértelme mellett a hangját is kölcsönadta a sorozatnak. Ő szólaltatja meg az IG-11 nevű droidot, más fontos szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk majd, mint Giancarlo Esposito, Werner Herzog, Nick Nolte, Carl Weathers vagy Gina Carano.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com