Hírek

Tovább bővül a Star Wars univerzum, itt a The Mandalorian első trailere!

A Disney éves „nagygyűlésén” az alkotók, Jon Favreau, Taika Waititi és Pedro Pascal mutatták be a spinoff-sorozat első ízelítőjét.

A D23 néven ismert nagy Disney-találkozó egyik csúcspontja volt a 2019. november 22-én, a Disney Plus streaming felületen debütáló The Mandalorian bemutatása, ami nyilvánvalóan a tíz nappal korábban útjára induló online tartalomszolgáltató egyik húzócíme lesz, ami majd segít a kezdeti előfizetések maximalizálásában.

A sorozat öt évvel a Jedi visszatér történései után játszódik, amely korszak kissé kaotikus a Star Wars világában. A Birodalom elbukott, az Új Köztársaság azonban még csak épülőben van. Ebben a közegben a címszereplő Mandalorian egyfajta rendszeren kívül álló, magányos farkasként folytatja tevékenységét – elsősorban az alvilági körökben.

Őt a Trónok harca Vörös viperájaként berobbant Pedro Pascal alakítja majd, aki később a Narcos Javier Penájaként újra bizonyította, kiváló választás egy ilyen karakter életre keltésére.

Egy olyan hőst (antihőst?), aki mintha a régi westernekből vagy a klasszikus szamurájfilmekből lépett volna elő, jellemezte a sorozat világát Jon Favreau, a The Mandalorian kitalálója.

A bemutatón ott volt Taika Waititi is, aki rendezőként vett részt a széria elkészítésében, olyan kollégák társaságában, mint Dave Filoni (Star Wars: Klónok háborúja, Star Wars: Lázadók), Bryce Dallas Howard, Rick Famuyiwa (Dope) és Deborah Chow (Jessica Jones).

Waititi a rendezői szakértelme mellett a hangját is kölcsönadta a sorozatnak. Ő szólaltatja meg az IG-11 nevű droidot, más fontos szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk majd, mint Giancarlo Esposito, Werner Herzog, Nick Nolte, Carl Weathers vagy Gina Carano.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya