Hírek

Nicolas Cage élete első westernjére készül

A The Old Way lesz Cage első westernje lesz, amely egyúttal bosszúfilmnek is ígérkezik – és nem akárki harcol majd a színész oldalán.

A 2021-es Pig című meghökkentő dráma után ismét új szerepben próbálja ki magát Nicolas Cage. A The Old Way egy nyugdíjas fegyverforgatóról, Colton Briggs-ről szól, aki már rég visszavonult életveszélyes szakmájától, és egy vegyesboltot vezet. Egy nap azonban egy fegyveres banda megöli a feleségét. Colton Briggs-ből ez egy pillanat alatt újra előhozza a régi énjét, és

bosszút esküd a banda ellen – méghozzá a 12 éves lányával szövetkezve.

A filmet A bosszú szövetsége rendezője, Brett Donowho rendezi Carl W. Lucas forgatókönyvéből – adta hírül a The Hollywood Reporter. „Megtiszteltetés és kiváltság együtt dolgozni Nic-kel élete első westernjén” – mondta Donowho. „Cage nemcsak Briggs karakterét testesíti meg, de minden rendezőnek az az álma, hogy egy ilyen színésszel, egy ilyen rejtélyes karakterrel dolgozzon együtt. Három lány apjaként alig várom, hogy megosszam ezt a lenyűgöző történetet egy apáról és lányáról, valamint érzelmi felfedezőútjukról.”

Nicolas Cage 43 éves karrierje során ez az első alkalom, hogy westernben kell helytállnia, ráadásul egyszerre kettőben is. Készül ugyanis John Williams westernregényéből a Butcher’s Crossing Sam Mendes kezei között, amely főszerepére szintén Cage-et kérték fel. „A moziban töltött 43 év után csak most hívnak meg a western műfajába, habár rögtön egyszerre két filmmel.” – nyilatkozta Cage. „Nyugaton születtem és nőttem fel, így ez már régóta esedékes volt. Izgatott vagyok az összetett karakterem miatt, és amiatt is, hogy 57 évesen új terepet találok a játékhoz.”

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.