Hírek

Ebben a filmben Russell Crowe valós ördögűzőt alakít

Russell_Crowe_(33994020424)

Valós személyt alakít Russell Crowe a The Pope’s Exorcist című filmben, aminek forgatása hamarosan kezdődik.

Julius Avery rendezi a The Pope’s Exorcist (A pápa ördögűzője) című természetfeletti thrillert, ami a valóban létező Gabriele Amorth atyáról szól majd. A pap a Vatikán vezető ördögűzője volt, élete során pedig csaknem százezer ördögűzést hajtott végre. Amorth 91 éves korában halt meg 2016-ban. Az atya két memoárt is írt (An Exorcist Tells His Story, An Exorcist: More Stories), amiben részletesen közli tapasztalatait a gonosszal való küzdelméről. A The Hollywood Reporter értesülései szerint

a legendás egyházi személy bőrébe Russell Crowe bújik a készülő The Pope’s Exorcist filmben.

„A célom az volt, hogy Russellel dolgozhassak” – mondta Avery, a film rendezője. „Egy álom válik valóra, hogy együttműködhetünk.” A forgatókönyvön Amorth könyvei alapján Evan Spiliotopoulos dolgozott, majd őt Chuck MacLean váltotta.

Russell Crowe-t zsinórban háromszor jelölték Oscarra (A bennfentes, Gladiátor, Egy csodálatos elme), de csak Ridley Scott filmjéért kapta meg 2001-ben. A színésszel hamarosan találkozhatunk a mozikban, ugyanis ő alakítja Zeuszt Taika Waititi Thor: Szerelem és mennydörgés című filmjében. Crowe már befejezte a The Greatest Beer Run Ever című vietnámi háborús film forgatását, de nem tétlenkedhet, hiszen szerepel a jelenleg forgó Kraven the Hunter című filmben is, ami a következő Sony-Marvel antihősfilm lesz. Az Új-Zélandon született színész főszereplője, írója és rendezője is az utómunka fázisában lévő Poker Face című filmnek, amiben Liam Hemsworth is szerepel.

A The Pope’s Exorcist forgatása ősszel kezdődik Írországban.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
1 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com