Hírek

Giccsben avatják a szalagot – The Prom előzetes

Ryan Murphy feléleszti a Glee varázsát, és karácsony előtt egy nagy tánci-táncira hív meg mindannyiunkat. A The Prom előzetese csupa öröm, „bódottá” és cukormáz.

A munkamániás ember szócikkénél illusztrációként fellelhetjük Ryan Murphyt, aki „ami a csövön kifér” jelleggel készíti sorjában sorozatait és mozifilmjeit. Leginkább a tévéképernyőkről ismerős a fickó, hiszen ő teremtette meg az Amerikai Horror Story, a Glee, valamint a Kés/alatt című sikerszériákat. Az utóbbi években pedig a Hollywood, A politikus, a Póz, valamint a nemrég debütált Ratched fűződik a nevéhez.

Egész estét játékfilmjei közt megtaláljuk a Kés, villa, olló című családi dramedyt, valamint az Ízek, imák, szerelmek nyálban és bolognai szószban tocsogó road movie-ját. Murphy nagyon sok stílusban alkot, a hamarosan érkező The Prom azonban le sem tagadhatná, hogy az ő munkája.

A West Side Story premierjének módosítása megüresítette a szalagavatós film számára a decemberi musical kvótát, így egy klasszikus vonalvezetésű, habos-babos revüre készülhetnek a Netflix előfizetői.

Murphy természetesen összecsődített egy kisebb sztárgárdát. Meryl Streep és Nicole Kidman neve fémjelzi a produkciót, de az amerikai late night show-k legkevésbé kedvelt figurája, James Corden, valamint Kerry Washington és Keegan-Michael Key is megjelenik. Corden visszatérő a decemberi musical témában, hisz tavaly oly’ nagyot ment a Macskákban nyújtott alakításával, hogy azóta szőrgolyót öklendezünk.

A The Prom december 11-én kerül fel a Netflixre. Ekkor láthatjuk, hogyan dobja fel egy kisváros szalagavatóját pár színházi veterán. A konfliktust az szolgáltatja, hogy egy leszbikus párt nem engednek megjelenni a rendezvényen – így a jelenkorunk filmjeiből kihagyhatatlan szociális kommentár sem maradhat el. Hogy ez kihívhatja-e az idén bemutatott Hamilton minőségét musical fronton, abban nincsenek illúzióink.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.