Hírek

Élőzenei kísérettel lesz látható a Három Hollóban a The Rub

Az alternatív vetítéseiről ismert Soldivision filmterjesztő újabb izgalmas esemény keretében vetít filmet.

Május 22-én, szerdán 20 órától a Három Holló vásznán Lichter Péter és Máté Bori The Rub című experimentális filmje pereg majd – most először Horváth Ádám Márton, a film zeneszerzőjének élőzenei kíséretével.

A Berlinalén debütált The Rub William Shakespeare Hamletjének rendhagyó adaptációja, amely teljes egészében a dráma főhősének szemszögén keresztül meséli el a történetet, absztrakt képek hatására merülünk alá a dán királyfi zavarodott elméjébe.

„A The Rub képi világa régi filmekből vett részletekből épül fel.

A felhasznált 35 mm-es és 16 mm-es filmszalagokat kockánként, kézzel festettük meg, illetve különböző roncsolási eljárások alá vetettük. Az analóg és digitális technikákat ötvöző absztrakt filmes metódus olyan képi világot eredményezett, ami a magyar filmben egyedülállónak tekinthető, nagyjátékfilmes formában a nemzetközi avantgárd filmes színtéren is ritkának számít.” – mesélik az alkotók a filmről.

A képzőművészeti szintre emelkedett mozgóképek elementáris hatását Horváth Ádám Márton szuggesztív dallamai teszik teljessé, amelyek ezúttal egy improvizatív koncert keretében elevenednek meg.

Jegyek a helyszínen 2500 forintért kaphatók.

Az esemény Facebook-linkje: https://www.facebook.com/events/379420122657015/

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com