Hírek

Gyilkossággal gyanúsítják Rooney Marát – The Secret Scripture előzetes

A The Secret Scripture két idősíkon futó történetében egy elmegyógyintézetben élő idős nő emlékei elevenednek meg.

Rooney Mara, Vanessa Redgrave, Jack Reynor, Aidan Turner és a ritkán látható Eric Bana a főszereplője a The Secret Scripture című történelmi drámának. Redgrave egy százéves ír nőt játszik, akit bár elmegyógyintézetben ápolnak, naplót vezet. Orvosa (Bana) unszolására eleveníti fel az emlékeit. Mara az ő fiatalkori énje, aki szerelmi drámába keveredik a második világháború alatt, és a saját gyerekének meggyilkolásával gyanúsítják.

A filmet Jim Sheridan rendezte, aki Daniel Day-Lewis állandó rendezőjének számít, neki köszönhetjük többek közt az Apám nevében-t és A bal lábamat is. A The Secret Scripture Sebastian Barry 2008-as regényén alapul, amely magyarul is megjelent Egy eltitkolt élet címmel.

A The Secret Scripture-t már egy évvel ezelőtt bemutatták a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, de csak most kerül amerikai moziforgalmazásba. Magyar bemutatóról nem tudni, bár az IMDb szerint magyar címe már van:

Egy eltitkolt élet, akárcsak a könyvváltozaté.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..