Hírek

Meseszép előzetes érkezett A faun labirintusa készítőjének új álmához

A víz érintése

Elkészült Guillermo del Toro új filmje, a The Shape of Water (A víz alakja), ami egy elképesztő szerelmi történetet mutat be egy néma takarítónő és egy víz alatt élő lény között. Az előzetes igencsak meggyőző.

Guillermo del Toro Pinokkiója miatt valahogy kissé elsikkadt figyelem a The Shape of Water elkészülte fölött, ezt a csorbát javítja ki az előzetes. Ami igencsak meggyőző: a rendező A faun labirintusának világát idézi meg benne. A múlt század közepén egy titkos katonai laboratóriumban „kikísérleteznek” egy lényt, amely értelmi képességeket mutat, csak épp a víz alatt él. A történet azonban egy románcot mutat be, ugyanis a néma takarítónő, Eliza (Sally Hawkins) beleszeret a különös teremtménybe. Ezt természetesen nem nézi jó szemmel a központ katonai vezetője, akit Michael Shannon alakít. További szerepekben feltűnik még az Oscar-díjas Octavia Spencer, Richard Jenkins és Michael Stuhlbarg.

A The Shape of Watert a tengerentúlon december 8-án mutatják be, a hazai forgalmazás egyelőre nem ismert. Valószínűleg azonban a forgalmazók versenyképesnek tartják, mivel a nemzetközi premierek mind a díjszezonra esnek. Ebben az esetben pedig nem alaptalan abban reménykedni, hogy hazánkban is vetítik majd a mozikban.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com