Hírek

Hugh Jackman és Laura Dern kerül a főszerepbe a The Father rendezőjének következő, The Son című filmjében

The Son

Florian Zeller idén hatszorosan Oscar-díjra jelölt, elsöprő sikerű drámája, a The Father Anthony Hopkins-szal a címszerepben egy tervezett filmtrilógia első darabja; ezt a The Mother és a The Son követi majd. Utóbbinak előkészületei már folyamatban vannak, aminek főszerepébe ezúttal sem akárkik, hanem Hugh Jackman és Laura Dern kerül.

Az elsősorban sikeres drámaíróként ismert Florian Zeller a The Father, The Mother és The Son címekből álló trilógiáját színpadra álmodta és valósította meg. Elsőként a The Father debütált színdarabként 2014-ben, majd ezt követte a további kettő, óriási sikerrel. Idén azonban Florian Zeller a filmvilágban is letette a névjegyét, nem is akármilyen belépővel: mindössze első nagyjátékfilmje, a tehát saját színdarabjából adaptált The Father rögtön az idei Oscar-mezőny egyik legnagyobb esélyesévé vált.

Pontosan egy hónapja érkeztek a hírek, miszerint a The Fathert követő The Son is készülőfélben van.

A rendező már ekkor tudta, kiket akar a „folytatás” főszerepébe, de ekkor még ezt nem fedte fel. A Collider viszont tegnap megírta, hogy a Házassági történetért Oscart nyert Laura Dern és a Nyomorultakért Oscarra jelölt Hugh Jackman a két kiválasztott.

A The Son történetének középpontjában Nicolas áll, aki nehéz időszakon megy keresztül szülei, Peter és Emma válása miatt (őket alakítja majd Jackman és Dern). Florian Zeller ezúttal is együttműködik Christopher Hamptonnal, aki a The Father filmváltozatának forgatókönyvét írta, és amelyért a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó jelölést be is zsebelte. Hampton egyszer már elnyerte az Akadémia elismerését az 1988-as Veszedelmes viszonyok adaptált forgatókönyvéért – ismét egy különösen ígéretes stáb áll tehát a készülő produkció mögött, ehhez kétség sem fér. Mivel azonban még az előkészületek fázisánál tart a projekt, premierdátum egyelőre nem ismert.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com