Hírek

Auschwitz tetoválóját játssza Harvey Keitel

The-Tattooist-of-Auschwitz-harvey-keitel

Harvey Keitel lesz a Sky/Peacock készülő sorozata, a The Tattooist of Auschwitz főszereplője.

Az Oscar-díjra jelölt, idén 83 éves sztár a modernkori Lale Sokolovot fogja alakítani, fiatalabb énjét Jonah Hauer-King játssza. A főhős 1942-ben érkezik Auschwitzba, ahol a tetoválók egyikévé teszik: az lesz a feladata, hogy azonosító számokat írjon a fogolytársak karjára.

Mintegy 60 évvel később Keitel Sokolovja találkozik a kezdő írónővel, Heather Morrisszal (Melanie Lynskey). A nemrég megözvegyült Sokolov összeszedi a bátorságot, hogy elmondja a világnak a történetét, miközben szembenéz fiatalságának démonaival. A főbb szerepekben Anna Próchniak és Jonas Nay is látható. A további szereplők között Tallulah Haddon (Kiss Me First, Az utolsó párbaj), Mili Eshet (Beyond the Mountains and Hills), az elsőfilmes Yali Topol Margalith, Phénix Brossard (Little Joe, Benjamin), Ilan Galkoff (Good Omens, Hilda) és Marcel Sabat (Tenet, The Windermere Children) bukkan fel.

A sorozat alapjául szolgáló bestsellert Heather Morris írta (akinek az alakja meg is jelenik a sorozatban). Ő konzulensként segíti a produkciót, a vezető író Jacquelin Perske – írja a Deadline.

Keitel így nyilatkozott: „A sorozatban megjelenített szerelmi történet a borzalmak ellenére az emberek lelkéről és jóságáról tesz tanúbizonyságot”. Keitel a közeljövőben a Hellfire című thriller főszereplője is lesz, legutóbb pedig a The Wrecker című akciófilmhez írt alá a Halálos iramban-ból ismert Tyrese Gibson oldalán.

A The Tattooist of Auschwitz a Comcast tulajdonában lévő Sky és a Peacock egyik legjelentősebb aktuális projektje. A sorozat a Sky Studios és a Peacock koprodukciójában készül, így várhatóan hazánkban a SkyShowtime streamingszolgáltatón lesz látható.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com