Hírek

Jude Law egy szigeten reked, és nagyon nem örül neki – The Third Day előzetes

Megérkezett az HBO új sorozatának, a The Third Day-nek első előzetese. Főszerepben Jude Law és Naomie Harris, akik egy rejtélyes kis szigetre keverednek, ahonnan úgy tűnik, nincs kiút.

Az HBO és a Sky koprodukciójában készült széria Dennis Kelly (Utópia) és Felix Barrett agyából pattant ki. A felépítés kifejezetten izgalmasnak ígérkezik: két háromepizódos adagban érkezik a sorozat – az egyik „Nyár”, a másik „Tél” címmel. Előbbit Kelly írta és Marc Munden rendezte, utóbbi Kelly, Kit de Waal és Dean O’Loughlin forgatókönyvéből és Philippa Lowthorpe (The Crown) rendezésében készült – írja a Collider.

Az első három rész meséli el a „Nyár” történetét:

Sam (Jude Law) egy misztikus brit szigetre sodródik, ahol a lakók bármi áron meg akarják védeni saját szokásaikat és hagyományaikat.

A második, szintén három részes szekvencia a „Tél” címet viseli. Ebben egy nő, Helen (Naomie Harris) érkezik a szigetre, amivel feldúlja annak békéjét. Bár a konkrét történetről egyelőre keveset tudni, a struktúra arra enged következtetni, hogy a két főszereplő egymástól elkülönülő nézőpontján keresztül ismerjük meg a szigeten zajló rejtélyes eseményeket.

https://www.youtube.com/watch?v=ETniiQgt53A

Az előzetes alapján biztosnak tűnik, hogy a misztikum központi szerepet fog kapni a minisorozatban. A vizualitás és a hagyományaikat féltve őrző kisközösség motívuma erősen a Fehér éjszakákra hajaz, a svéd kommuna helyett viszont a The Third Day-ben egy vidéki angol szigettel lesz dolgunk.

Jude Law és Naomie Harris mellett Katherine Waterston, Emily Watson és Paddy Considine is felbukkan a sorozatban, melynek bemutatója május 11-én lesz az HBO-n.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com