Hírek

Jude Law egy szigeten reked, és nagyon nem örül neki – The Third Day előzetes

Megérkezett az HBO új sorozatának, a The Third Day-nek első előzetese. Főszerepben Jude Law és Naomie Harris, akik egy rejtélyes kis szigetre keverednek, ahonnan úgy tűnik, nincs kiút.

Az HBO és a Sky koprodukciójában készült széria Dennis Kelly (Utópia) és Felix Barrett agyából pattant ki. A felépítés kifejezetten izgalmasnak ígérkezik: két háromepizódos adagban érkezik a sorozat – az egyik „Nyár”, a másik „Tél” címmel. Előbbit Kelly írta és Marc Munden rendezte, utóbbi Kelly, Kit de Waal és Dean O’Loughlin forgatókönyvéből és Philippa Lowthorpe (The Crown) rendezésében készült – írja a Collider.

Az első három rész meséli el a „Nyár” történetét:

Sam (Jude Law) egy misztikus brit szigetre sodródik, ahol a lakók bármi áron meg akarják védeni saját szokásaikat és hagyományaikat.

A második, szintén három részes szekvencia a „Tél” címet viseli. Ebben egy nő, Helen (Naomie Harris) érkezik a szigetre, amivel feldúlja annak békéjét. Bár a konkrét történetről egyelőre keveset tudni, a struktúra arra enged következtetni, hogy a két főszereplő egymástól elkülönülő nézőpontján keresztül ismerjük meg a szigeten zajló rejtélyes eseményeket.

https://www.youtube.com/watch?v=ETniiQgt53A

Az előzetes alapján biztosnak tűnik, hogy a misztikum központi szerepet fog kapni a minisorozatban. A vizualitás és a hagyományaikat féltve őrző kisközösség motívuma erősen a Fehér éjszakákra hajaz, a svéd kommuna helyett viszont a The Third Day-ben egy vidéki angol szigettel lesz dolgunk.

Jude Law és Naomie Harris mellett Katherine Waterston, Emily Watson és Paddy Considine is felbukkan a sorozatban, melynek bemutatója május 11-én lesz az HBO-n.

Németh Míra

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya