Hírek

Látványos jelenetek és új karakterek a Vaják következő előzetesében

A 2. évadjára készül decemberben a Vaják (The Witcher) c. sorozat, a közelgő premiert pedig vadonatúj előzetessel fejelték meg, ami emlékeztetőként is szolgál a korábban látott eseményekhez.

A Netflix az elejétől meséli újra a Vaják történetét a legújabb előzetesben, amely a december 17-én érkező második évadára hangolja a rajongókat. Henry Cavill főszereplésével Andrzej Sapkowski regényének adaptációja óriási siker lett, és a fantasy-rajongók – különösen a Trónok harca nézői – könnyedén vethették rá magukat. A népszerűséghez az is hozzátett, hogy az eredetileg könyvsorozatként megjelenő The Witcher emellett egy népszerű videojátékszéria is, így két irányból érkeztek azok, akiknek mondott valamit a szörnyeket fizetségért reggeliző Ríviai Geralt neve.

Az első évad fináléjában végre valahára találkozott egymással a monstrumnyűvő hős és a menekülőben lévő fiatal hercegnő, Ciri (Freya Allan). A szálak összeérésével könnyedén lehet, hogy ezentúl egy lineárisabb történetmesélést kapunk, ahol ugyanúgy megférnek egymás mellett a párhuzamos sztorik.

Az már biztos, hogy a közönségkedvenc szereplők, mint Yennefer (Anya Chalotra) vagy a dalospacsirta Kökörcsin (Joey Batey) olyan új alakok is feltűnnek, mint Vesemir (Kim Bodnia), a legidősebb és legtapasztaltabb vajákok egyike.

Mozgalmas csatajelenetek, rengeteg mágia és sötét hangulat jellemzi a Vaják második szezonját az előzetes alapján

– abban lesz részünk, amit már megszokhattunk, a történetről nem igazán lepleztek le sokat. Pár hónap múlva kiderül, növeli-e sikerét a Vaják és fenntartja helyét a Netflix presztízssorozatai közt.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com