Hírek

Minden, amit a The Witcher (Vaják) 2. évadáról mostanában megtudtunk

The Witcher (Vaják) nagy sikerű 1. évada után a 2. évad munkálatait még nagyobb érdeklődés övezi. Az elmúlt időszakban pedig számos információ vált nyilvánossá a sorozattal kapcsolatban, amelynek egyes jeleneteit Budapesten vették fel.

Az első, és sokak számára minden bizonnyal legfontosabb kérdés: Mikor lesz a The Witcher 2. évadának premierje? A koronavírus-világjárvány miatt a munkálatok itt is leálltak márciusban, ami a premier dátumának eltolásához vezetett.

A jelen állás egy kicsit ugyan bizonytalan, de azt tudni lehet, hogy az alkotók 2021 nyarát tűzték ki célként.

Az 1. évad a széria több fontos karakternek mondott búcsút, így a tervek szerint a 8 részből álló 2. évadban Queen Calanthe, King Eist Tuirseach, Mousesack és Princess Renfri maximum emlékképként térhetnek vissza. Aki biztosan megjelenik majd ilyen formában az Kim Bodnia, Geralt mestere.

Több új witchert (vajákot) is megismerhetnek majd a széria követői az új évad során. Bizonyára a videojáték kedvelőinek nagy örömére. Sapwkoski több kötetében, valamint a CD Projekt Red játéksorozatában is szereplő gúnyos modorú Lambert is felbukkan majd a képernyőn. A népszerű karaktert alakító Paul Bulliont korábban a Birmingham bandájában láthattak a nézők.

A legfiatalabb witchert, Coënt, játszó Yasen Atour a Ben-Hurból és a Robin Hoodból lehet majd ismerős sokak számára. Gerált gyerekkori barátjának, Eskelnek szerepében pedig Ersted Rasmussen lesz majd látható, aki korábban a Halálos iramban akciófilm-franchiseban tűnt fel.

The Witcher

Az új évad során az új szereplők mellett számos jól ismert karakter tér majd vissza a képernyőkre. A cselekmény középpontjában pedig a Freya Allan által megformált Ciri áll majd, akire Nilfgaard emberei továbbra is vadásznak.

Geralt a legbiztonságosabb helyre viszi a lányt, amit ismer: A Witcherek erődítményébe Kaer Morhenbe, ahol rögtön el is kezdődik a lány kiképzése. Joey Batey, mint Jaskier és Anya Chalotra Yenneferként pedig szintén visszatér.

Érzékelhetően kényelmesen halad előre a központi cselekményszál, hiszen az alkotók sok évadban gondolkodnak, amihez az alapanyag adott. Az évad forgatásának főbb helyszíneit Budapesten és Londonban jelölték ki. Az előzetes pedig a becslések szerint majd ősszel lesz látható.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya