Hírek

Nagymutter elszabadul – Thelma előzetes

thelma_june_squibb_richard_roundtree

Az idei Sundance Filmfesztivál egyik meglepetésfilmjében egy unokázós csalás áldozatává váló nagymama bosszút esküszik és a bűnözők nyomába ered.

Tom Cruise-tól Keanu Reeves-ig számos hollywoodi sztár építi fel az imidzsét arra, hogy saját maga hajtja végre azokat a halálmegvető kaszkadőrmutatványokat, amiktől eláll a lélegzetünk a mozivásznon. Viszont June Squibb új mércét állított fel, amikor elvállalta a Thelma főszerepét, és 93 évesen végezte el saját “akciójeleneteinek” nagy részét.

A film Josh Margolin rendezői debütálása, aki saját nagyanyjával megesett igaz történetből inspirálódott. June Squibb alakítja a címszereplő nagyit, aki unokázós csalás áldozatává válik. A trauma, a kiszolgáltatottság érzése és a bűntény igazságtalansága arra készteti, hogy felpattanjon motoros robogójára, és átutazza Los Angelest, hogy elkapja a tolvajt, és visszaszerezze elveszett pénzét. Leginkább Deák Kristóf Az unoka című filmjével mutat párhuzamokat a Thelma.

Az előzetes egy könnyed akcióvígjátékot ígér, amely megmutatja a nagyközönségnek, hogy sosem késő visszanyerni saját életed felett a kontrollt.

„A folyamat elején azt akartam, hogy legyen meg a film realitásérzete, de volt egy kaszkadőr csapatunk, és megpróbáltunk egyre kreatívabbak lenni ezzel kapcsolatban. De ahogy haladt a forgatás, June egyre több ilyen mutatványt akart csinálni. Apránként elkezdtük kitalálni, hol is van ez a határ, és bíztunk benne, hogy egyre több ilyen jelenetet bízhatunk rá. És a végére elég sokat csinált belőlük. Továbbra is profiként viselkedett, és szerintem ez mindenkiből a legjobbat hozta ki.” – nyilatkozta Margolis az Indiewire-nek.

June Squibb mellett felbukkan még a filmben az eredeti Shaft sztárja, a tavaly októberben elhunyt Richard Roundtree, akinek a Thelma lett az utolsó filmszerepe. Mellékszerepekben még Fred Hechinger, Parker Posey, Clark Gregg és Malcolm McDowell is erősíti a gárdát.

A Thelma június 24-én kerül mozikba a tengerentúlon. Magyar bemutatóról egyelőre nincs hír.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com