Hírek

This Is Spinal Tap 2 – érkezik az őrült áldokumentumfilm folytatása!

spinal tap

A folytatások és feldolgozások aranykorában miért éppen a valaha volt egyik legsikeresebb, legütősebb és legőrültebb áldokumentumfilm maradna ki a buliból? Az 1984-es A turné (This is Spinal Tap) folytatása az eredeti rendezővel 2024-ben, a film 40. évfordulóján érkezik.

Reiner egy metálbanda és annak minden velejáróját bemutatta és kifigurázta. A kitalált, kiégés küszöbén álló együttesről szóló áldokumentumfilm egyszerre tükrözi a sztereotípiákat és azt, hogy milyenek valójában ezek a rockbandák. Dokumentumfilmes elemek használatában olyannyira remekelt, hogy sok néző azt hitte, egy valóban létező filmről készült valódi dokumentumfilmet lát. A Spinal Tap-et megfigyelő filmest és egyben rajongót, Martin ‘Marty’ Di Bergi-t maga a rendező alakította. Reiner egyébként éveken keresztül ellenállt a nyomásnak, hogy újra elővegye a fiktív metálbanda történetét. Állítása szerint a megfelelő ihletre várt, ami, úgy tűnik, végül elérkezett, a stáb ugyanis újra összeáll.

Olyannyira, hogy

nem csak a rendező személye lesz ugyanaz, de a banda összes tagja is visszatér a folytatásban,

tehát David St. Hubbins (Michael McKean), Nigel Tufnel (Christopher Guest), and Derek Smalls (Harry Shearer) – írta a Collider. Reinernek fontos volt az is, hogy a folytatásban ne pusztán még egy bőrt lehúzzanak az eredeti filmről. Egyfelől tisztelegni is szeretne azelőtt, illetve egy valamirevaló ötlettel akar előállni. Arról, hogy nagyvonalakban miről fog szólni a második rész, a következőt nyilatkozta:

„A Spinal Tap tagjai jóideje nem látták egymást, így utolsó koncertjükre is már alig emlékszik valaki. Viszont Ian Faith, a banda menedzsere meghalt (valójában az Iant játszó Tony Hendra hunyt el), az özvegye egy szerződést örökölt, amely szerint tartoznak még egy koncerttel – ha ennek nem tesznek eleget, az özvegy bepereli őket” – Gondolhatjuk, hogy ehhez majd sok vitán, nézeteltérésen és újra egymásra találáson keresztül vezet az út.

A This Is Spinal Tap folytatásának premierje 2024. március 19-én lesz.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com