Hírek

TIFF 2017: Közönségdíjas a Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Három óriásplakát Ebbing határában

A Three Billboards Outside Ebbing, Missouri című film kapta a Torontói Filmfesztivál (TIFF) közönségdíját vasárnap.


Hirdetés

A Three Billboards Outside Ebbing, Missouri című filmet mi Velencében láttuk, ahol a legjobb forgatókönyv díját kapta. Martin McDonagh krimijének főszerepét, a lánya gyilkosa után kutató anyát Frances McDormand játssza.

Torontóban szakmai díjak helyett közönségdíjakat osztanak. Azok a filmek, amelyek itt nyernek már az Oscar-díj előszobájában érezhetik magukat. Sok torontói közönségdíjas nyerte el az Oscart is, köztük a Gettómilliomos, a 12 év rabszolgaság vagy tavaly a Kaliforniai álom.

A legjobb dokumentumfilm közönségdíjazottja JR és Agnes Varda Visages, Villages című munkája lett. A Midnight Madness (Éjszakai őrület) szekció közönségdíját pedig Joseph Kahn Bodied című filmje vehette át – számolt be a The Hollywood Reporter.

Újabb siker a Sweet Countrynak

A legjobb külföldi filmről azonban zsűri döntött. A Platform-díjat az ausztrál Warwick Thornton Sweet Country című westernje kapta, amely Velencében különdíjat nyert. A FIPRESCI nemzetközi kritikusszervezet Discovery-díjának nyertese pedig az iráni Sadaf Foroughi lett az Ava című drámáért.

A 42. Torontói Nemzetközi Filmfesztivált (TIFF) szeptember 7. és 17. között rendezték meg. A mustrán Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét is műsorra tűzték. 11 nap alatt több mint 250 filmet láthatott a közönség.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés