Hírek

TIFF 2019: Magyar Nap Románia legnépszerűbb filmfesztiválján

Rossz versek

A pénteken kezdődő 18. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) kiemelt figyelmet biztosít a legújabb magyar filmeknek és alkotóiknak. Június 5-én Magyar Nap lesz Kolozsváron vetítésekkel, közönségtalálkozókkal, szakmai beszélgetésekkel és „gulyáspartival”.

Május 31.  és június 9. között visszatér Kolozsvárra Románia legnagyobb filmes rendezvénye, hogy vetítések százaival, nagy klasszikusokkal és premierekkel, kiállításokkal, innovatív műhelyekkel, kerekasztalokkal, nagyszabású partikkal és neves vendégsereggel, Nicolas Cage részvételével ünnepelje a „nagykorúvá válását”.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A kolozsvári filmfesztiválra hat magyar film kapott meghívást, melyek egytől egyig kapcsolódnak a felnőtté válás témájához, és a legtöbb a Transilvania fesztiválon lesz látható először Romániában. Műsoron lesz a Rossz versek (fenti képen), melyet hamarosan be is mutatnak a román mozikban, a Virágvölgy, a Könnyű leckék, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :), a Ruben Brandt, a gyűjtő és Az Úr hangja (lenti képen) is. A vetítések három helyszínen lesznek: a Sapientia Egyetemen, az Arta és a Florin Piersic moziban.

Az Úr hangja

A fesztivál közönsége szakmai beszélgetéseken találkozhat a filmek rendezőivel és producereivel is. A TIFF vendége lesz többek között Reisz Gábor, Zurbó Dorottya, Schwechtje Mihály és Pálfi György filmrendezők, továbbá a Ruben Brandt, a gyűjtő egyik animátora, Tenkei Péter és zeneszerzője, Cári Tibor.

A kolozsvári Magyar Nap programját a már hagyománnyá vált „gulyásparti” zárja a Bánffy-palota udvarán.

A 18. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál nagy népszerűségnek örvendő Magyar Napja évről évre a Filmalap támogatásával valósul meg. Románia nagyszabású filmes rendezvényének programjaira tavaly több mint 135 ezren váltottak jegyet.

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés