Hírek

Tiktokos tinik és a Netflix Top 10

Közösségi médiás kihívásnak köszönhetően került egy erotikus művészfilm a Netflix Top 10-es listájára.

Különös film került fel a napokban a Netflix Top 10 legtöbbet nézett filmek listájára, jelenti a Variety. Egy intenzív szerelmi kapcsolatot bemutató erotikus dráma, Gaspar Noé 2015-ös Szerelem (Love) című alkotása vált az egyik legnépszerűbb filmmé a platformon. Mindez egy poénos kihívásnak köszönhető, amit a Tiktokon leledző tinédzserek indítottak el.

A kihívás a következő: menj fel Netflixre, kezdd el nézni a filmet és videózd le a reakciódat. A Szerelem első pár perce ugyanis egy valódi szexjelenet a két főszereplő között, ami, nem ismervén a filmet vagy Noé munkásságát, bizony elég sokkoló kezdés. A futótűzként terjedt kihívás jó pár vicces videót szült a meglepett reakciókról, amiket aztán több ezren láttak. Ennek köszönhetően zúdult a kíváncsiak tömege a Netflixre.

Érdemes azért megjegyezni, hogy a streaming platform nézettségi adatai transzparensnek semmiképp sem mondhatók. Egyrészt a Netflix konkrét számokat sosem közöl a Top 10 lista mellé, másrészt pedig ha akár 2 percig csemegézel egy filmből, és utána elkattintasz, azt mégis úgy számítják, hogy megnézted az egészet. Azaz, bár valószínű, hogy a Tiktokról odacsődülő fiatal közönség épp csak belenézett a filmbe, mégis simán bekerült a legnézettebb tízesbe.

Nem ez az első alkalom, hogy tanúi lehettünk egy közösségi médián indult kihívás messzemenő hatásának. A 2018-as Sandra Bullock főszereplésével készült horrorfilm, a Bird Box nézettségi rekordot döntött a megjelenését követő első hétben: minden harmadik Netflix-feliratkozó kíváncsi volt rá. A népszerűségét a rengeteg mém mellett a Bird Box kihívás is növelte, amiben a film karaktereihez hasonlóan bekötött szemmel kellett a napi teendőket elvégezni.

Avatar

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya