Hírek

Tiktokos tinik és a Netflix Top 10

Közösségi médiás kihívásnak köszönhetően került egy erotikus művészfilm a Netflix Top 10-es listájára.

Különös film került fel a napokban a Netflix Top 10 legtöbbet nézett filmek listájára, jelenti a Variety. Egy intenzív szerelmi kapcsolatot bemutató erotikus dráma, Gaspar Noé 2015-ös Szerelem (Love) című alkotása vált az egyik legnépszerűbb filmmé a platformon. Mindez egy poénos kihívásnak köszönhető, amit a Tiktokon leledző tinédzserek indítottak el.

A kihívás a következő: menj fel Netflixre, kezdd el nézni a filmet és videózd le a reakciódat. A Szerelem első pár perce ugyanis egy valódi szexjelenet a két főszereplő között, ami, nem ismervén a filmet vagy Noé munkásságát, bizony elég sokkoló kezdés. A futótűzként terjedt kihívás jó pár vicces videót szült a meglepett reakciókról, amiket aztán több ezren láttak. Ennek köszönhetően zúdult a kíváncsiak tömege a Netflixre.

Érdemes azért megjegyezni, hogy a streaming platform nézettségi adatai transzparensnek semmiképp sem mondhatók. Egyrészt a Netflix konkrét számokat sosem közöl a Top 10 lista mellé, másrészt pedig ha akár 2 percig csemegézel egy filmből, és utána elkattintasz, azt mégis úgy számítják, hogy megnézted az egészet. Azaz, bár valószínű, hogy a Tiktokról odacsődülő fiatal közönség épp csak belenézett a filmbe, mégis simán bekerült a legnézettebb tízesbe.

Nem ez az első alkalom, hogy tanúi lehettünk egy közösségi médián indult kihívás messzemenő hatásának. A 2018-as Sandra Bullock főszereplésével készült horrorfilm, a Bird Box nézettségi rekordot döntött a megjelenését követő első hétben: minden harmadik Netflix-feliratkozó kíváncsi volt rá. A népszerűségét a rengeteg mém mellett a Bird Box kihívás is növelte, amiben a film karaktereihez hasonlóan bekötött szemmel kellett a napi teendőket elvégezni.

Avatar

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya