Hírek

Tilda Swinton és Jake Gyllenhaal a Netflix egyik új filmjében

tilda-swinton-wp_160961-1024x768 Az Okja címet viselő többszörösen is nemzetközi koprodukcióban készülő dráma ember és állat kapcsolatáról szól majd. A főszerepben Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal és Paul Dano. A filmet Bong Joon-ho rendezi – áll a comingsoon hírében.

Az előmunkálatok már meg is kezdődtek, az előfényképezés pedig javában folyik Szöulban. Az Okja című alkotást az a Bong Joon-ho írja és rendezi, aki 2013-ban elhozta nekünk az igen csak megosztó Snowpiercer – Túlélők viadalát, a Gazdatestet vagy a Madeot (Mother). A dél-koreai rendező ezúttal saját elmondása alapján olyan filmet akart készíteni, amely az ember és állat közti szépséget, illetve kettejük kapcsolatának árnyoldalait mutatja be.

A történet egy fiatal lányról, Mijáról szól (Seohyun An), aki szembeszáll egy hatalmas multinacionális céggel, akik elrabolják legjobb barátját, Okját. Hogy Okja pontosan milyen állat is, egyelőre nem derült ki a hírekből.

A szereplőgárda, illetve a forgatási helyszínek révén igen csak változatos nemzetiségű film készül. Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal és Paul Dano (Fogságban, 12 év rabszolgaság) mellett szerepel még a filmben Devon Bostick, Lily Collins, Byun Heebong, Shirley Henderson, Daniel Henshall, Yoon Je Moon, Choi Wooshik és Steven Yeun is.

A filmet Dél-Koreában, Kanadában és az USA-ban forgatják le angol és koreai nyelven. A rendező mellett többek között Brad Pitt is producerként szerepel a stáblistán.

Az Okja 2017-ben kerül a Netflixre, de egy limitált ideig az amerikai mozikban is bemutatásra kerül, sőt a nemzetközi premier sincsen teljesen kizárva.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés