Hírek

Tilda Swinton és Julianne Moore lesz Pedro Almodóvar első angol nyelvű mozifilmjének főszereplője

The-Human-Voice-Tilda-Swinton

Pedro Almodóvar első angol nyelvű nagyjátékfilmjét, a The Room Next Doort a Sony Pictures Classics forgalmazza, ahogyan több korábbi filmjét is. A filmben két barátnő kapcsolata és egy anya-lánya dráma rajzolódik ki.

A Julianne Moore, Tilda Swinton és John Turturro főszereplésével készülő film forgatása idén márciusban kezdődik New Yorkban és Madridban – írja az IndieWire.

Korábban a Sony Pictures Classics forgalmazta egyebek mellett Almodóvar Oscar-jelölt Párhuzamos anyák című filmjét, valamint a The Human Voice (képünkön) és a Strange Way of Life című rövidfilmjeit. Mindkét rövidfilm angol nyelven készült, a The Human Voice főszereplője pedig The Room Next Door színésznője, Swinton volt.

„A The Room Next Door egy tökéletlen anyáról és rá neheztelő lányáról szól, akik egy végzetes félreértés miatt külön életet élnek” – nyilatkozta Almodóvar egy sajtóközleményben.

Swinton játssza Marthát, az anyát, aki háborús tudósító. Moore pedig Ingridet alakítja, aki auto-fiction regényíró és Martha barátja. Ingrid „anya és lánya fájdalmának és keserűségének letéteményese” lesz Almodóvar szerint.

„A film a háborúk határtalan kegyetlenségéről szól, és két különböző módról, ahogyan a két írónő a valóságot megközelíti és megírja. Valamint a halálról is, és arról, hogy a barátság és a szexuális öröm a legjobb szövetségesek lehetnek a borzalmak feldolgozásában” – mondta Almodóvar. „A film arról az örömről is szól, hogy az új napot hozó madarakra ébredünk egy New England-i természetvédelmi területen épült házban, ahol a két barát rendkívüli és furcsán édes helyzetet tapasztal meg”.

Moore legutóbb a May December című filmben játszott, Swinton pedig hamarosan az A24 Problemista című filmjében tűnik fel.

Almodóvar úgy tervezte, hogy az A Manual for Cleaning Women lesz az angol nyelvű nagyjátékfilmes debütálása, de Lucia Berlin novellagyűjteményének adaptációját, amelynek Cate Blanchett lett volna a főszereplője, 2022-ben félretette.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!