Hírek

Brad Pritt is csatlakozhat Wes Anderson készülő musicaljéhez

Az Oscar-jelölt rendező egyelőre cím nélküli filmtervével kapcsolatba hozták már Natalie Portmant, Léa Seydoux-t és Tilda Swintont is. Túl sok konkrétumot még nem tudunk, néhányat azért összeszedtünk.

Wes Anderson IMDb adatlapjára tekintve Untitled Wes Anderson Project név alatt egyelőre annyit tudni, készülő filmje közvetlenül a második világháború után fog játszódni, műfaját tekintve pedig drámai musical.

A Charante Libre nevű francia portál azonban úgy tudja, Tilda Swinton biztosan szerepelni fog ebben az alkotásban, bár – teszem hozzá – ezt kijelenteni nem akkora nagy bátorság, ránézve a rendező és az immáron 58 éves Oscar-díjas színésznő filmográfiájára. Legutóbb a nálunk idén tavasszal mozikba jutó Kutyák szigete című animációs filmben dolgoztak együtt, ahogy előtte A Grand Budapest Hotelben és a Holdfény királyságban is. A jelenlegi előkészületi munkálatok után, várhatóan februárban kezdik meg a forgatást, a premiert pedig 2020-ra tervezik.

Csodabogarak kalandjai makettországban – Wes Anderson portré

Mások szerint további nevek is csatlakozhatnak a projekthez. Natalie Portmant az Utazás Darjeelingbe című filmben és annak előzményeként elkészített Hotel Chevalier című kisfilmben, Léa Seydoux-t pedig A Grand Budapest Hotelben rendezte már Anderson. Brad Pitt eddig csak egy bankreklámban szerepelt, ami egy francia kisvárosban játszódik a második világháború idejében, és amit Jacques Tati Hulot úr nyaral című klasszikusa inspirált.

Ilyen megközelítésből nézve már nem tűnik annyira elrugaszkodott ötletnek egy franciaországi háborús musical elkészítése.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya