Hírek

Tilda Swinton is Qumra Masters mentor lesz

Tilda Swinton lesz a negyedik mentor a Doha Film Institute’s Qumra Masters programjában. A márciusban tartott szakmai fórum az első- és második filmes rendezőket várja nagy szeretettel – írja a Variety.

A zseniális színésznő az Oscar-díjas kosztüm-designer Sandy Powell, Bennett Miller amerikai és Andrej Zvjagincev orosz filmrendező valamint a Cannes-i győztes Apichatpong Weerasethakul thai alkotó oldalán lesz a 4. Qumra Masterts program egyik mentora.

A Doha Film Institute kezdeményezése fiatal és kezdő szakmabelieknek szól, különös hangsúlyt fektetve az első- és második filmes filmkészítőknek. A program idén március 9-14-ig tart, a mentorok pedig 34 projektet karolnak fel és segítik azok továbbgondolását, megszületését. A jelentkezők 2018-ban 25 országot képviselnek.

A mentorok előadások, kisebb szemináriumok, személyes egy-egyes beszélgetések révén próbálnak szakmai tudásoknak megfelelő segítséget nyújtani a kezdő rendezőknek. Ötletelés, pozitív kritizálás és a szakmába való bevezetés: ennek válik részévé Tilda Swinton.

Íme a szerintünk legjobb 10 film Hollywood és a független filmes világ átváltozóművészétől!

A brit színésznő egyébként éppen mostanában fejezi be legújabb filmjét, a Suspiria egy fantasy-thriller lesz, amelyben Dakota Johnson és Chloë Grace Moretz oldalán láthatjuk majd. Emellett az itthon a Titanic Filmfesztiválon debütáló Kutyák szigete című Wes Anderson animációhoz és a néhány hete hirtelen elhunyt Jóhann Jóhannsson saját rendezéséhez is hangját adta 2017-ben.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com