Hírek

Tilda Swinton, Ralph Fiennes, rock and roll és Olaszország – mi kell még? – A Bigger Splash előzetes

a-bigger-splash Magyar feliratos előzetest kapott az A Bigger Splash, és még mindig csak azt tudjuk mondani, hogy borzasztóan várjuk a filmet. Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johnson és Matthias Schoenaerts. Gyönyörű helyszín, megkapó hangulat és valami magával ragadó romlottság és fülledtség. Legyen már június 30!

Az inkább rövid- és dokumentumfilmeket rendező Luca Guadagnino a 2009-es Szerelmes lettem című nagyjtékfilmje óta először jelentkezik egy újabb mozifilmmel. Az akkori többszörösen díjazott mű sikerét elnézve pedig jócskán van idén is mit remélni az alkotótól.

A történet szerint a rocksztár, Marianne Lane, akit a mindig csodálatos és zseniális Tilda Swinton alakít, párjával, Paullal (Matthias Schoenaerts) nyaral Olaszorgászban. Kettejük csendes idilljét azonban megzavarja Harry (Ralph Fiennes) és lánya (Dakota Johnson). Harry Marianne Lane volt szerelme, de az előzetes alapján Paullal is nagyon közeli barátságot ápol, így igen csak kínos, amikor a régi érzelmek felszínre törnek és a párok kezdenek felbomlani.

A gyönyörű helyszínen forgatott film érdekesnek, drámainak és lehengerlőnek tűnik, sőt, ha az előzetest vesszük alapul, még egy bűnügyi szál is belekeveredik ebbe az alapvetően is feszült és fülledt légkörbe. Swinton és Fiennes tökéletesen illenek az idősebb, de lélekben fiatal, bohém és lázadó karakterekre, akiknek mindenük a rock and roll, és az életérzés, amit képvisel. A két másik főszereplő nyilván halványabb lesz, de ez nem feltétlenül baj, sőt valószínűleg szándékos is a dolog.

Az A Bigger Splash június 30-án kerül a magyar mozikba a Big Bang Media forgalmazásában.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..