Hírek

Tilda Swinton új filmjének forgalmazása szembemegy a mai trendekkel

Állandó az ellentmondás övezi azt,  hogy egy bizonyos film meddig maradhat a mozikban, mielőtt streaming platformra kerül. Tilda Swinton színésznő és Apichatpong Weerasethakul rendező szembemegy a mai forgalmazási gyakorlattal azáltal, hogy Memoria című közös filmjük Amerikában csak nagyvásznon lesz látható. 

A Neon nevű forgalmazócég ambiciózus tervei alapján a Cannes-i fődíjas thai rendező, Apichatpong Weerasethakul új filmje, a Memoria örökre a moziban marad. A Tilda Swinton nevével fémjelzett produkció a tervek szerint december 26-án debütál a nagyvásznon. Exkluzivitásához  hozzájárul az is, hogy hetente csak egyszer, egy bizonyos moziban fogják lejátszani, városról városra haladva.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Az Empire értesülései szerint, Weerasethakul filmjében Swinton egy kolumbiai  skót bevándorlót alakít, aki egy memóriáját felélénkítő hang hatására furcsa küldetésbe kezd. A rendező korábbi munkáiból (Boonmee bácsi, aki képes visszaemlékezni, Tropical Malady) kiindulva, a Memoria is egy kísérleti,  klasszikus elbeszélésmódot mellőző alkotásnak ígérkezik. „ A Memoria esetében a moziélmény kulcsfontosságú, vagy talán az egyetlen út ” – indokolja a merész és pénzügyileg megkérdőjelezhető döntést a rendező.

A film a BFI londoni filmfesztiválon kerül bemutatásra, de nincs további hír arról, hogy más országokban milyen formában fog megjelenni.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.