Hírek

Tiltott kapcsolatról szól A szoba rendezőjének új filmje

Modern szerelmi történet a Normális emberek, ami két fiatal tiltott-titkos kapcsolatáról szól. A bestseller regényből készült adaptáció tizenkét részéből hatot A szoba rendezője készített, főszerepben pedig két feltörekvő színészt láthatunk. 

Sally Rooney második regénye, a Normális emberek, hatalmas siker lett és csak úgy zsebelte befelé a jelöléseket és díjakat. A történet két ír fiatalról szól, akik eltérő társadalmi osztályból származnak, de titkos viszonyt kezdenek egymással. A történetre a Hulu és BBC vetett szemet, az adaptálást maga az írónő is segítette. A végeredmény egy 12 részes sorozat, ami április 29-én válik elérhető a Hulun, három nappal a BBC-s vetítés után.

Az adaptációt A szobával az Oscar-jelölésig jutó Lenny Abrahamson és a főleg tévésorozatokon dolgozó Hettie MacDonald rendezte. Daisy Edgar-Jonest láthatjuk Marianne, a büszke, gazdag lány szerepében, míg a munkásosztályból származó Connellt a tévében újonc Paul Mescal alakítja.

A sorozat a fiatalok középiskolai éveinek végén veszi fel a fonalat. Connell népszerű sportoló, míg Marianne klikken kívüli és magányos. Connell édesanyja azonban Marianne-ék kúriájában takarító, így a két tinédzser összetalálkozik, és megkezdik titkos kapcsolatukat. A kettejük közötti viszony azonban megváltozik, mikor mindketten Dublin egyik legjobb egyetemére kerülnek. Marianne megtalálja végre a helyét, és egy olyan udvarló is felbukkan, aki jobban illik a társadalmi rangjához.

A Normális emberek középpontjában a fiatal szerelem intimitása, két ember folyamatos sodródása áll. A több évet felölelő történet Marianne és Connell több változatát is bemutatja, ahogy a fiatalok önmagukat keresik, útkeresésüknek pedig az ír világ ad hátteret.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..