Hírek

Tiltott szerelem életeken át – Vadállat előzetes

the_beast_léa_seydoux_george_macKay

Miután elutasították Cannes-ból, Bertrand Bonello nagyszabású szerelmi története, a Vadállat Velencében és a New York-i Filmfesztiválon találta meg közönségét.

A kifejezetten jó kritikai visszhanggal rendelkező francia-olasz romantikus művész sci-fi a francia szupersztár, Léa Seydoux és az 1917-tel berobbant, feltörekvő brit George MacKay-jel a főszerepben egy közeli jövőben játszódó történet, ami szokatlan stílusban és formai eszközökkel igyekszik vizsgálni a szerelem és az érzelmek természetét. Henry James 1910-es The Beast in the Jungle című könyve ihlette a filmet, ami

2044-ben játszódik, mikor a mesterséges intelligencia irányítja a társadalom minden szegletét, miközben az emberek rutinszerűen „törlik” érzéseiket.

Abban a reményben, hogy megszabadulhat a múltbeli románcok okozta fájdalomtól, Gabrielle (Léa Seydoux) folyamatosan beleszeret Louis (George MacKay) különböző inkarnációiba. Louis először a Belle Époque korszak Párizsában csábítja el a nőt a hideg férjétől, majd a 21. század elején Los Angelesben egy zaklatott, megtorlásra készülő férfiként jelenik meg, miközben Gabrielle a jelenben próbál kapcsolódni a férfihoz, hogy elkerüljék múltbéli végzeteiket.

A Vadállat premierje a 2023-as Velencei Filmfesztiválon volt ahol a rendező, Bertrand Bonello azt nyilatkozta az IndieWire-nek, hogy a filmet elutasították a Cannes-i Filmfesztiválról, mondván, hogy a fesztiválnak „nem tetszett”. „A legjobb hely egy film számára az, ahol az kívánatos, és most ezzel a filmmel egy hatalmas őszi bemutatóra készülünk, tehát Velence, majd Toronto, New York, Busan, ilyesmi, szóval talán ez a legjobb a filmnek.” A Vadállatot a Sideshow és a Janus Films forgalmazza.

A Vadállat április 5-étől lesz látható a tengerentúli mozikban. Itthon a Frankofón Filmnapokon lesz bemutatva március 2-án és 9-én.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com