Hírek

Tim Burton készíti az új Addams Family adaptációt

Elismerően csettintünk, mikor összenő, ami összetartozik. Az Addams Family újra a tévére költözik Tim Burton felügyelete alatt.

A Deadline jelentette, hogy az MGM előkészületi fázisba vezette át az Addams Family tévésorozatot, melyben a gótikus stílusú mozijairól híres Tim Burton produceri és rendezői feladatokat lát el. Ez nem az első alkalom, hogy Burtont egy Addams-projekthez kapcsolták, ugyanis még 2010 környékén szó volt arról, hogy a Gru és a Minyonok filmekért felelős Illumination Entertainment egy stop-motion animációban örökítené meg A galád család történetét – Burton lett volna itt is a rendező.

A jogok azonban a Metro-Goldwyn-Mayernél landoltak, akik azóta már tavaly kidobták középszerű rajzfilmjüket, melynek folytatása jövőre érkezik.

Az Addams Family története régre nyúlik vissza: a család először 1938-ban szerepelt képregényfiguraként, majd ’64-ben útjára indult az élőszereplős tévésorozat. A leghíresebb megvalósulásuk azonban Barry Sonnenfeld filmjei voltak a ’90-es években, ahol Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd és Christina Ricci alakították a família főbb tagjait.

Tízből tíz – Tim Burton legjobb filmjei

A készülő sorozat kreátori székében Alfred Gough és Miles Millar foglal majd helyet, akik olyan szériák kreatív részéért feleltek, mint a Smallville című Superman-előzmény és az Into the Bandlands. Az utóbbi években Dumbóval és a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeivel tévelygő Tim Burton számára pedig igazi visszatérés lehet humoros, abszurd és morbid stílusához, amit az Ollókezű Edward, Beetlejuice vagy akár a Charlie és a csokigyár kapcsán megszokhattunk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya