Hírek

Timothée Chalamet mint Bob Dylan – rendező: James Mangold

lady bird

Az aszfalt királyai rendezője Bob Dylan életéről készít filmet, amiben az ikonikus rocklegendát a Szólíts a nevedennel berobbant Timothée Chalamet játsza.

A Fox Searchlight égisze alatt készülő projekt a fiatal Dylant követi, mikor a folk stílusban híressé vált zenész az akusztikus gitárt elektromosra cserélte – értesült róla a Deadline. A váltásnak a korban nagy visszhangja volt, hiszen teljesen más stílust vett fel a zenész, mint amivel megszerezte a rajongók szeretetét. Dylan egyébként maga is aktívan dolgozik a projekten Mangolddal.

Timothée Chalamet és a fiatal Bob Dylan között a hasonlóság szembetűnő, így nem meglepő, hogy a feltörekvő színészre esett a választás.

Chalamet nevét 2017-ben ismerhette meg a világ az Oscar-díjas Szólíts a neveden főszereplőjeként. Azóta láttuk már Shakespeare-i királydrámában (The King) és Woody Allen New Yorkjában is (Egy esős nap New Yorkban). Legutóbb pedig jó kritikákat kapott a hozzánk január 30-án érkező Kisasszonyokban Saoirse Ronan oldalán.

És ez még csak a kezdet! Állítólag még idén mozikba kerül Wes Anderson The French Dispatch című filmje, amiben Chalamet-nak is kijutott egy szerep. Az év végén pedig Denis Villeneuve várva várt Dűne filmjében fog szerepelni.

A fiatal Bob Dylan és Timothée Chalamet

A Bob Dylan filmhez pedig már gitárleckéket is vesz a fiatal színész.

Ebből arra következtethetünk, hogy ő maga fog Dylan-dalokat énekelni Mangold filmjében.

A rendező legutóbbi filmjének, Az aszfalt királyainak Oscar kampány javában zajlik, míg a film a mozipénztáraknál is jól szerepel. Mangoldnak már van tapasztalata legendás zenészek életének filmre vitelével, hiszen ő rendezte a 2005-ös A nyughatatlant Johnny Cashről.

Bob Dylan életéről korábban készültek már filmek, de ezek jórészt dokumentumfilmek voltak. Az egyik első volt az 1967-es Dont look back, ami bevezetett bennünket a színpad mögé. Legutóbb Martin Scorsese készített filmet Rolling Thunder Revue címmel. A rendezőnek ez már a második dokumentumfilmje az énekesről.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mi lesz a címe James Mangold Bob Dylan-filmjének, de lehetőségként felmerült a Going Electric is, utalva az akusztikus-elektromos váltásra.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya