Hírek

Timothée Chalamet mint Bob Dylan – rendező: James Mangold

lady bird

Az aszfalt királyai rendezője Bob Dylan életéről készít filmet, amiben az ikonikus rocklegendát a Szólíts a nevedennel berobbant Timothée Chalamet játsza.

A Fox Searchlight égisze alatt készülő projekt a fiatal Dylant követi, mikor a folk stílusban híressé vált zenész az akusztikus gitárt elektromosra cserélte – értesült róla a Deadline. A váltásnak a korban nagy visszhangja volt, hiszen teljesen más stílust vett fel a zenész, mint amivel megszerezte a rajongók szeretetét. Dylan egyébként maga is aktívan dolgozik a projekten Mangolddal.

Timothée Chalamet és a fiatal Bob Dylan között a hasonlóság szembetűnő, így nem meglepő, hogy a feltörekvő színészre esett a választás.

Chalamet nevét 2017-ben ismerhette meg a világ az Oscar-díjas Szólíts a neveden főszereplőjeként. Azóta láttuk már Shakespeare-i királydrámában (The King) és Woody Allen New Yorkjában is (Egy esős nap New Yorkban). Legutóbb pedig jó kritikákat kapott a hozzánk január 30-án érkező Kisasszonyokban Saoirse Ronan oldalán.

És ez még csak a kezdet! Állítólag még idén mozikba kerül Wes Anderson The French Dispatch című filmje, amiben Chalamet-nak is kijutott egy szerep. Az év végén pedig Denis Villeneuve várva várt Dűne filmjében fog szerepelni.

A fiatal Bob Dylan és Timothée Chalamet

A Bob Dylan filmhez pedig már gitárleckéket is vesz a fiatal színész.

Ebből arra következtethetünk, hogy ő maga fog Dylan-dalokat énekelni Mangold filmjében.

A rendező legutóbbi filmjének, Az aszfalt királyainak Oscar kampány javában zajlik, míg a film a mozipénztáraknál is jól szerepel. Mangoldnak már van tapasztalata legendás zenészek életének filmre vitelével, hiszen ő rendezte a 2005-ös A nyughatatlant Johnny Cashről.

Bob Dylan életéről korábban készültek már filmek, de ezek jórészt dokumentumfilmek voltak. Az egyik első volt az 1967-es Dont look back, ami bevezetett bennünket a színpad mögé. Legutóbb Martin Scorsese készített filmet Rolling Thunder Revue címmel. A rendezőnek ez már a második dokumentumfilmje az énekesről.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mi lesz a címe James Mangold Bob Dylan-filmjének, de lehetőségként felmerült a Going Electric is, utalva az akusztikus-elektromos váltásra.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com