Hírek

Timothée Chalamet játszhatja a főszerepet Denis Villenueve Dűnéjében

Denis Villenueve a Szárnyas fejvadász után a Dűnébe is új életet lehelhet, melyben a Szólíts a neveden fiatal sztárja, Timothée Chalamet lehet segítségére.

Ahogy azt korábban megírtuk, Denis Villenueve vezeti vissza a közönséget a Dűne világába, melyet a kanadai rendező két filmben fog elmesélni. Az Érkezés és a Szárnyas fejvadász 2049 után Villenueve-nek felkínálták a Bond 25 rendezői székét, melyet végül Danny Boyle foglalt el, Villenueve pedig maradt a számára ismerős és kényelmes sci-fi világában.

A hírek szerint hozzá csatlakozik a Szólíts a neveden című filmért Oscar-jelölést szerző Timothée Chalamet, aki Paul Atreides szerepében tűnhet fel. A szerepet David Lynch 1984-es verziójában Kyle MacLachlan játszotta. Mielőtt Chalamet csatlakozna a Dűne stábjához, addig idén a Beautiful Boy című drámában igyekszik ismét az Oscar-szobor közelébe kerülni: a filmben Steve Carell karakterének meth függő fiát alakítja. Emellett idén nyáron egy könnyed retró tini-thrillerben, a Hot Summer Nightsban is feltűnik majd, ahol nem drogfüggőt, hanem drogdílert alakít. Napjaink talán legsebesebben feltörekvő színészének hatalmas kihívás lesz az indie szféra után egy tervezett franchise élére állni, ami az igazi sztárrá válás megkerülhetetlen állomásának tűnik.

Dűne (1984)

A Dűne Frank Herbert 1965-ben megjelent hatalmas sikerű fantasy-sci-fi regénye, melyet másik öt alkotás követett (A Dűne messiása, A Dűne gyermekei, A Dűne istencsászára, A Dűne eretnekei, A Dűne Káptalanház). A regényfolyam több filmes feldolgozást is megélt, ezek közül a leghíresebb David Lynch 1984-es adaptációja, amely hatalmas anyagi csődnek bizonyult. Szolid kritikai fogadtatása ellenére mára mégis kisebb kultstátusz lengi körbe, de szeretett volna Dűne-filmet készíteni Alejandro Jodorowsky is, ám az a film sosem készült el.

A Dűne projekthez producerként csatlakozott Thomas Tull, Mary Parent, Cale Boyter és Brian Herbert, míg Byron Merritt és Kim Herbert executive producerként vesznek majd részt a munkálatokban.

A film bemutatójáról egyelőre nincs hír.

 

 

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com