Hírek

Timothée Chalamet még mindig hibátlan – Beautiful Boy előzetes

Gyönyörű és mély lesz David és Nic Sheff apa-fia páros életrajzi könyvének filmváltozata. A Beautiful Boyt Felix van Groeningen rendezi, az előzetes alapján pedig máris adhatnák az Oscar-díjat Timothée Chalamet-nek.

A Steve Carell és Timothée Chalamet főszereplésével készülő apa-fia családi dráma egy érzéki történet a közel azonos című bestseller regény alapján. A David Sheff és Nic Sheff jegyezte Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction kettejük életéből merít abból az időszakból, amikor Nic függősége majdnem az egész családot tönkretette.

A könyv 2008-ban jelent meg, tíz évvel később pedig Luke Davies (Oroszlán) és a rendező Felix van Groeningen írt belőle forgatókönyvet az Amazon égisze alatt. A rendezőtől egyébként legutóbb 2016-ban láthattuk a Szex, mámor, rock’n’roll című alkotást.

Steve Carell már sok-sok éve bizonyította, hogy jóval több van benne a komédiásnál, gondoljunk csak az Oscar-jelölést hozó Foxcatcherre vagy a tavalyi év egyik legszebb filmjére, a Linklater rendezte Last Flag Flyingra. Timothle Chalamet pedig a Lady Bird és még inkább a Szólíts a neveden kapcsán robbant be a filmes köztudatba hihetetlen tehetségével. Kettejük dinamikája pedig már az előzetes alapján is egyértelműen hibátlanul működik majd.

A trailer alapvetően is hangulatos, finom és erősen támaszkodik a színészi játékra. A két főszereplő mellett találjuk még Amy Ryant és Maura Tierney-t is.

A Beautiful Boy október közepén kerül a mozikba, mi pedig borzasztóan reméljük, hogy a hazai nagyvászonra is eljut Carell-Chalamet kettőse.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya