Hírek

Timothée Chalamet Ollókezű Edgarként hasított a Super Bowlon

Timothée-Chalamet-Bones-&-All-Beautiful-Boy

Timothée Chalamet Ollókezű Edward fiaként tűnt fel a Cadillac Super Bowlon bemutatott reklámjában, amihez az autógyártó tanácsadóként az alapul szolgáló filmet rendező Tim Burtont kérte fel. Az eredmény önmagáért beszél.

Tim Burton harminc éves klasszikusa egészen meglepő mementót kapott a Cadillac önvezető típusát népszerűsítő reklám formájában, amiben Timothée Chalamet Ollókezű Edward egyedi kihívásokkal napi szinten megküzdő fiaként tűnik fel. Kétségtelen, az ollókezekhez jól jön a Cadillac új típusánál már elérhető extra funkció.

A reklámfilmek egyik legjelentősebb mustráján, a Super Bowlon bemutatott, egy percnél kicsit hosszabb anyag elkészítésénél tanácsadóként maga Tim Burton is részt vett. Az egyszerre melankolikus és vicces eredmény pontosan hozza a film hangulatvilágát. Az autógyártó cég 100%-ig hű maradt az 1990-es alaphoz, Winona Ryder pedig itt is feltűnik.

A hamarosan az új Dűne főszerepében látható Timothée Chalamet által alakított Ollókezű Edgar, annak idején Johnny Depp által megformált apjához hasonlóan, alaposan megküzd a hétköznapokkal.

Kezei miatt egy olyan egyszerűnek tűnő feladat, mint az autóvezetés, is egyedi megoldásokat kíván. A legújabb Cadillac LYRIQ, amiben már beépített sofőr-asszisztencia is van, korlátozott önvezető funkciója révén azonban megoldást kínál a problémára.

Ritka, hogy egy munka, amire büszke vagy,  fejlődik az idővel, 30 év után is. Örülök, hogy láthatom, ahogy Edgár megküzd a világgalnyilatkozta Burton.

Reklám pillanatok alatt vált a mustra egyik kedvencévé. A Youtube-on néhány óra elteltével majdnem négymillióan játszották le. (A hírben a később felkerült hosszabb változat látható.)

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.