Hírek

Timothée Chalamet órákig bőgött, miután jelentősen megvágták a szerepét a Csillagok közöttben

Napjaink egyik legsikeresebb fiatal színésze, Timothée Chalamet még a nagy áttörés előtt játszott Christopher Nolan megosztó sci-fijében, a Csillagok közöttben, ahol aztán a szerep nagy része a vágóasztalon landolt.

A Szólíts a neveden sztárja, Timothée Chalamet híres Christopher Nolan rajongó. Amikor 2017-ben átvette a legjobb színésznek járó elismerést a New York-i Filmkritikusok Szövetségétől, egyik kedvenc filmjének nevezte A sötét lovagot, Heath Ledger legendás alakítását pedig színészi hivatása fő inspirációjaként jelölte meg. A Variety Színészek színészekről című sorozatában egy Emma Stone-nal közösen készített interjúban Chalamet a Csillagok közöttben nyújtott alakításáról mesélt, amikor végre együtt dolgozhatott rendező idoljával.

A színész Nolan epikus űrkalandjában a főhős fiát alakítja, de lássuk be, a Matthew McConaughey alakította férfi a filmben többnyire lányával, Murph-fel törődik. Miután először látta a filmet, a fiatal színész egy óráig sírt, hiszen jelentősen rövidebbre vágták a szerepét, mint amiben reménykedett. Chalamet csupán a film első harmadában tűnik fel, később a karakter felnőtt verzióját Casey Affleck alakítja.

Anne Hathaway a Csillagok között c. filmben

Chalamet az interjúban azt magyarázza Stone-nak, hogy nagyon izgatott volt a film előtt, mert lehetősége volt egy fontos, érzelmes jelenetben alakítani. A jelenetben a karakter videóüzeneteket rögzít űrutazó apjának, azonban Nolan ahelyett, hogy a felvételt mutatná, inkább lassan zoomolni kezd Matthew McConaughey arcára. Ez az egyik legelismertebb szekvencia a Csillagok közöttben.

Timothée Chalamet-nek ennek ellenére nincs sok oka panaszra: a Szólíts a neveden után idén ismét ringbe szállhat az Oscarért a Beautiful Boyban nyújtott alakításával, amiért már újabb Golden Globe és SAG-jelölést szerzett.

Avatar

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya