Hírek

Timothée Chalamet órákig bőgött, miután jelentősen megvágták a szerepét a Csillagok közöttben

Napjaink egyik legsikeresebb fiatal színésze, Timothée Chalamet még a nagy áttörés előtt játszott Christopher Nolan megosztó sci-fijében, a Csillagok közöttben, ahol aztán a szerep nagy része a vágóasztalon landolt.

A Szólíts a neveden sztárja, Timothée Chalamet híres Christopher Nolan rajongó. Amikor 2017-ben átvette a legjobb színésznek járó elismerést a New York-i Filmkritikusok Szövetségétől, egyik kedvenc filmjének nevezte A sötét lovagot, Heath Ledger legendás alakítását pedig színészi hivatása fő inspirációjaként jelölte meg. A Variety Színészek színészekről című sorozatában egy Emma Stone-nal közösen készített interjúban Chalamet a Csillagok közöttben nyújtott alakításáról mesélt, amikor végre együtt dolgozhatott rendező idoljával.

A színész Nolan epikus űrkalandjában a főhős fiát alakítja, de lássuk be, a Matthew McConaughey alakította férfi a filmben többnyire lányával, Murph-fel törődik. Miután először látta a filmet, a fiatal színész egy óráig sírt, hiszen jelentősen rövidebbre vágták a szerepét, mint amiben reménykedett. Chalamet csupán a film első harmadában tűnik fel, később a karakter felnőtt verzióját Casey Affleck alakítja.

Anne Hathaway a Csillagok között c. filmben

Chalamet az interjúban azt magyarázza Stone-nak, hogy nagyon izgatott volt a film előtt, mert lehetősége volt egy fontos, érzelmes jelenetben alakítani. A jelenetben a karakter videóüzeneteket rögzít űrutazó apjának, azonban Nolan ahelyett, hogy a felvételt mutatná, inkább lassan zoomolni kezd Matthew McConaughey arcára. Ez az egyik legelismertebb szekvencia a Csillagok közöttben.

Timothée Chalamet-nek ennek ellenére nincs sok oka panaszra: a Szólíts a neveden után idén ismét ringbe szállhat az Oscarért a Beautiful Boyban nyújtott alakításával, amiért már újabb Golden Globe és SAG-jelölést szerzett.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com