Hírek

Timothy Olyphant csatlakozott az Alien-sorozat stábjához

Az Alien-előzménysorozat felelőse Noah Hawley, a forgatás jövő év elején folytatódik.

A törvény embere után ismét az FX-szel dolgozik Timothy Olyphant: Noah Hawley új Alien-előzménysorozatának egyik főszereplője lesz. A Collider értesülései szerint Olyphant a készülő sorozatban Kirsht, egy szintetikus lényt alakít majd – hasonlóan Ian Holm Ash-éhez A nyolcadik utas: a halálban, vagy Lance Henriksen Bishopjához A bolygó neve: halálban. Ő lesz Wendy (Sydney Chandler) mentora, aki egy meta-humán hibrid: gyermek elméje és felnőtt teste van.

A sorozat további főszereplői Alex Lawther (Andor) CJ, Samuel Blenkin (Vaják: A vér eredete) Boy Kavalier, Essie Davis (A babadook) Dame Silvia, Adarsh Gourav (A fehér tigris) Slightly és Kit Young (Árnyék és csont) Tootles szerepében. Az FX titokban tartja a sorozat cselekményének részleteit, de az már kiderült, hogy a sorozat 70 évvel a jövőben játszódik majd, az Alien és annak folytatásai, illetve előzményei előtt. Azt is lehet tudni, hogy a Földön fog játszódni, ami a franchise-ban először fordul elő. A WGA és a SAG-AFTRA sztrájkja előtt Thaiföldön kezdték el a forgatást, majd egy hónapig folytatták a brit színészszakszervezet, az Equity tagjaival.

A forgatás jövő év elején folytatódik a teljes stábbal.

Olyphant első nagyobb szerepét az 1997-es Sikoly 2-ben kapta, ahol a film egyik maszkos gyilkosát alakította. Ezután mellékszerepeket játszott a Nyomás!, a Gone in 60 Seconds és az Álomcsapda című filmekben, mielőtt megkapta Seth Bullock seriff főszerepét az HBO Deadwood című westernsorozatában. Miután a sorozatot három évad után hirtelen törölték, a Hitman és Die Hard 4. című filmekben játszott. Következő tévés főszerepe is ikonikus lett: Raylan Givens rendőrbíró az FX A törvény embere (Justified) című sorozatában. Olyphant hat évadon keresztül szerepelt a sorozatban, mielőtt az 2015-ben befejeződött volna. Nemrég visszatért a szerephez A törvény embere: Detroit dzsungelében című minisorozatban, amelyet idén sugárzott az FX.

A Star Wars-franchise-ban is letette a névjegyét: Cobb Vanth szerepében tűnt fel A mandalóri és a Boba Fett könyve című sorozatokban. Ezt követően szerepelt a Netflix Santa Clarita Diet című horrorkomédiájában, az Amazon Daisy Jones & The Six című zenés drámájában, valamint Steven Soderbergh A kör bezárul című minisorozatában az HBO-n. Legközelebb Gareth Evans akcióthrillerében, a Havocban láthatjuk.

Olyphant nem először dolgozik együtt az Alien showrunnerével, Noah Hawley-val. Korábban szerepelt Hawley FX-es bűnügyi antológiájának, a Fargónak a negyedik évadában is.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com