Hírek

Tini mutánsok, nem nindzsa teknősök – Minden, amit az új X-Menről eddig tudni lehet

Kevesebb, mint egy év van hátra az új X-Men filmig, ehhez képest még elég kevés információ szivárgott ki a projektről. Eddig csak annyi biztos, hogy tele lesz tinikkel: Maisie Williams és Anya Taylor-Joy is szerepel majd benne. 

Jövő áprilisban mutatják be az Egyesült Államokban az X-Men képregények legújabb feldolgozását, ami voltaképpen az utóbbi évek történeteinek egy oldalága. A The New Mutants egy csapat tini történetét meséli el X Professzor iskolájában. A főhősök egy részével már találkozhattunk: itt lesz például a Deadpoolból Negasonic (Brianna Hildebrand), sőt állítólag a Charles Xaviert három részben eljátszó James McAvoy is feltűnik majd.

Az új arcok közül egyelőre csak két karakter biztos. A Trónok harca Arya Starkja, Maisie Williams játssza majd Farkast – és nem Rozsomákot. És akkor itt tisztázzuk a félreértést: a filmekben egyöntetűen Farkasnak hívott karakter a képregényekben (és angol nyelven is) Rozsomák, amit húsz évvel ezelőtt egy magyar filmforgalmazónál dolgozó idióta okosan megváltoztatott Farkasra. Csakhogy ilyen nevű karakter éppenséggel van az X-Men képregényekben: egy alakváltásra képes lány, polgári nevén Rahne Sinclair.

Az új mutánsok

A másik biztos szereplő a Széttörvéből ismerős Anya Taylor-Joy, ő alakítja Magiket avagy Raszputyint, aki egy teleportálni képes varázslónő (és egyébként a Deadpoolban feltűnt másik X-Men, Colossus húga). A stáb biztos tagja még a rendező, a Csillagainkban a hibával befutott Josh Boone, aki a garancia arra, hogy az új film kellemes young-adult stílusban forog majd. A felsoroltakon kívül egyetlen név lebeg még: kiszivárgott, hogy Ágyúgolyót a Papírvárosokban látott Nat Wolff alakítja – tehát szinte minden tini megérkezik a közelmúlt sikereiből.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu