Hírek

Tini mutánsok, nem nindzsa teknősök – Minden, amit az új X-Menről eddig tudni lehet

Kevesebb, mint egy év van hátra az új X-Men filmig, ehhez képest még elég kevés információ szivárgott ki a projektről. Eddig csak annyi biztos, hogy tele lesz tinikkel: Maisie Williams és Anya Taylor-Joy is szerepel majd benne. 

Jövő áprilisban mutatják be az Egyesült Államokban az X-Men képregények legújabb feldolgozását, ami voltaképpen az utóbbi évek történeteinek egy oldalága. A The New Mutants egy csapat tini történetét meséli el X Professzor iskolájában. A főhősök egy részével már találkozhattunk: itt lesz például a Deadpoolból Negasonic (Brianna Hildebrand), sőt állítólag a Charles Xaviert három részben eljátszó James McAvoy is feltűnik majd.

Az új arcok közül egyelőre csak két karakter biztos. A Trónok harca Arya Starkja, Maisie Williams játssza majd Farkast – és nem Rozsomákot. És akkor itt tisztázzuk a félreértést: a filmekben egyöntetűen Farkasnak hívott karakter a képregényekben (és angol nyelven is) Rozsomák, amit húsz évvel ezelőtt egy magyar filmforgalmazónál dolgozó idióta okosan megváltoztatott Farkasra. Csakhogy ilyen nevű karakter éppenséggel van az X-Men képregényekben: egy alakváltásra képes lány, polgári nevén Rahne Sinclair.

Az új mutánsok

A másik biztos szereplő a Széttörvéből ismerős Anya Taylor-Joy, ő alakítja Magiket avagy Raszputyint, aki egy teleportálni képes varázslónő (és egyébként a Deadpoolban feltűnt másik X-Men, Colossus húga). A stáb biztos tagja még a rendező, a Csillagainkban a hibával befutott Josh Boone, aki a garancia arra, hogy az új film kellemes young-adult stílusban forog majd. A felsoroltakon kívül egyetlen név lebeg még: kiszivárgott, hogy Ágyúgolyót a Papírvárosokban látott Nat Wolff alakítja – tehát szinte minden tini megérkezik a közelmúlt sikereiből.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya