Fókuszban Hírek

Tininek lenni szívás – The Edge of Seventeen előzetes

the_edge_of_seventeenVégre egy őszinte, hiteles és jó humorú film egy tinédzser lány küzdelmeiről! A The Edge of Seventeen remek szórakozásnak ígérkezik az előzetese alapján.

Hogyan lehet feldolgozni, hogy a legjobb barátnőd titokban a bátyáddal jár? Nadine úgy érzi, becsapták, ráadásul további, klasszikus kamaszkori problémák is gyötrik. Így nem csoda, hogy a trailer első percében éppen az öngyilkossági szándékát jelenti be. Leírva ez az egész nem tűnik nagy ötletnek, az előzetesnek mégis minden jelenete olyan életszagú és aranyos, hogy teljesen biztos vagyok benne: a filmet is érdemes lesz megnézni.

A gimis coming-of-age dramedy rendezője az elsőfilmes Kelly Fremon, főszereplője A félszemű óta felcseperedett Hailee Steinfield. Kyra Sedgvick Nadine anyját, Woody Harrelson pedig jófej tanárt játszik. Érdekesség, hogy Kelly Fremon eddig egy rövidfilm mellett a Diploma után forgatókönyvét írta – ez a vígjáték szintén női főszereplőt állít a középpontba, és ugyanígy az életkezdés nehézségeiről szól; csak egy életszakasszal később és valószínűleg kevésbé szellemesen.

A The Edge of Seventeen-nek még csak az amerikai bemutatója ismert, azt szeptember végén tartják.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás. Újságíróként dolgozik több médiumnál. A Papírfény rovatot vezeti. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés