Hírek

Tiszteletbeli díjat kap Sir Michael Caine

Michael-CaineA 28. Európai Filmdíj átadója alkalmából Sir Michael Caine az Európai Filmakadémia (EFA) elnökének és igazgatótanácsának Tiszteletbeli díját (Honorary Award) veheti át december 12-én.

Az akadémia csaknem harmincéves története alatt eddig ketten részesültek az elismerésben; az egyik alapító Manoel de Oliveira portugál filmrendező, forgatókönyvíró és Michel Piccoli francia színész, filmrendező – olvasható a EFA MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

A 82 éves brit színész élete során több mint száz filmben játszott, alakításaiért eddig 34 díjat és 51 jelölést kapott, köztük két Oscart a Woody Allen Hannah és nővérei című filmjében, majd Lasse Hallström Árvák hercege című alkotásában nyújtott alakításáért.

Az EFA-jelöltek között 2001-ben szerepelt a Végakarat című film főszerepéért, és idén újra az esélyesek között van Paolo Sorrentino Ifjúság című munkájában nyújtott alakításáért.

Michael Caine Berlinben személyesen veszi át a díjat.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya