Hírek

Tiszteletbeli díjat kap Sir Michael Caine

Michael-CaineA 28. Európai Filmdíj átadója alkalmából Sir Michael Caine az Európai Filmakadémia (EFA) elnökének és igazgatótanácsának Tiszteletbeli díját (Honorary Award) veheti át december 12-én.

Az akadémia csaknem harmincéves története alatt eddig ketten részesültek az elismerésben; az egyik alapító Manoel de Oliveira portugál filmrendező, forgatókönyvíró és Michel Piccoli francia színész, filmrendező – olvasható a EFA MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

A 82 éves brit színész élete során több mint száz filmben játszott, alakításaiért eddig 34 díjat és 51 jelölést kapott, köztük két Oscart a Woody Allen Hannah és nővérei című filmjében, majd Lasse Hallström Árvák hercege című alkotásában nyújtott alakításáért.

Az EFA-jelöltek között 2001-ben szerepelt a Végakarat című film főszerepéért, és idén újra az esélyesek között van Paolo Sorrentino Ifjúság című munkájában nyújtott alakításáért.

Michael Caine Berlinben személyesen veszi át a díjat.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..