Hírek

Titanic 2017: Új helyszínekkel és új koncepcióval vár a fesztivál!

2017. április 6-13. között rendezik meg Budapesten a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált, de már március 21-én megkezdődnek az eseményhez kötődő programok. A fesztivál az Óriás című svéd filmmel nyit, és itt vetítik Magyarországon először Török Ferenc Berlinben díjat nyert filmjét, az 1945-öt. Idén új helyszínként bekapcsolódik a „Pop-Up [email protected]Ódry Színpad SZFE” is. 

 Március 21-én, kedden 17.30-kor a Ludwig Múzeumban egy, a későbbiekben a Titanicon is futó észt filmet, az Anyát ingyenesen nézhetik meg, akik időben regisztrálnak a fesztivál felhívására. Kadri Kõusaar fekete komédiába oltott krimijében a középkorú Elsa éjt nappallá téve gondozza kómában levő fiát, Laurit. Eközben a környékbeliek a kisvárosban azt találgatják, ki és miért lőtte meg a fiatalembert. De hiába ismeri mindenki az összes szomszéd minden egyes lépését, úgy tűnik, csak a nyilvánvalót nem veszik észre, és megoldatlan marad a világ legügyetlenebbül kivitelezett bűntette.

Anya

A 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál az Óriás vetítésével kezdődik. Johannes Nyholm svéd rendező filmjében az autizmussal élő és súlyosan deformált Rikardot születése után azonnal nevelőotthonba vitték. Harminc évvel később elhatározza, hogy felkeresi és visszaszerzi anyját. Úgy gondolja, ez csak akkor lesz lehetséges, ha megnyeri a skandináv pétanque-bajnokságot. A lehetetlennel próbálkozik, de nem tartja vissza sem törékeny fizikuma, sem pedig az ítélkező közeg, amelyben él. Ráadásul egy hetvenméteres óriás is a segítségére siet…

Végre itt az 1945!

A 2005-óta versenyfesztiválként is működő Titanic 2017-ben is átfogó, sokszínű válogatást ad a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait. Az idei program egyik szenzációja, hogy Török Ferenc a Berlinale Panorama programjában nagy sikert aratott, a közönségszavazatok alapján a harmadik díjat, valamint a Miamiban megrendezett Filmfesztiválon a narratív kategóriában a közönségdíjat nyert filmje, az 1945 Magyarországon a Titanicon lesz először látható.

1945

Április 5-13. között új helyszínen is várja a közönséget Magyarország egyik legnagyobb filmes eseménye. Hagyományosan idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban folynak majd a vetítések, de idén – Ódry Árpád halálának 80. évfordulójára emlékezve – mozivá alakul az Ódry Színpad és „Pop-Up [email protected]Ódry Színpad SZFE” néven várja a filmbarátokat. A magyar színháztörténelem legendás alakja 1916-23 között négy filmben is játszott, köztük a Korda Sándor rendezte A kétszívű férfiban.

Avatar

TitanicPress

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya