Hírek

Titkolózni kényszerültek a Bíborhegy sztárjai

Guillermo del Toro a Tűzgyűrű forgatásán

Guillermo del Toro a Tűzgyűrű forgatásán. Forrás: artofthetitle.com.

Különleges módszerrel készült élete főművére, a Bíborhegyre Guillermo del Toro rendező (A faun labirintusa, Pokolfajzat). Aprólékosan megalkotta a gótikus horror főkaraktereinek életrajzát, olyan részletekbe is belemenve, hogy kinek mi a kedvenc étele, milyen jegyben született és pontosan mi történt vele a cselekmény kezdetéig.

A film sztárjai, Jessica Chastain, Mia Wasikowska és Tom Hiddleston tíz-tízoldalas szövegeket kaptak, amelyekkel kapcsolatban a rendező különleges utasításokat adott. „Nem olvashatták el egymás életrajzát” – magyarázta del Toro a DigitalTrends portálnak. –„Bizonyos részleteket megoszthattak egymással, más információkat viszont el kellett titkolniuk a többiek előtt. Így egyes dolgokat tudtak a másik karakterről, másokról viszont fogalmuk sem volt, aminek fontos szerep jutott abban, milyen interakció alakult ki a színészek között.

Volt azonban egy szereplő, aki nem kapott részletes önéletrajzot: Charlie Hunnam. Ugyanis amikor del Toro felhívta, hogy hamarosan pontos információkat kap a karakterről, a színész közölte, ő már elkészült az életrajzzal, mert ezen dolgozott az utóbbi négy hónapban. A rendezőnek tetszettek Hunnam elképzelései, csak egy dologba nem volt hajlandó belemenni: a színész pipázó karakternek képzelte a figurát, del Toro azonban ezt megvétózta. „Pipával állított be a jelmezes próbára, és meg rögtön mondtam, hogy nem. De legalább megpróbálta!” – nevetett a rendező.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..