Hírek

Titokban leforgattak egy teljes filmet a karantén alatt

Malcolm-Marie-Zendaya-John-David-Washington

Befejeződött a forgatása egy Malcom & Marie címet viselő projektnek, amit titokban, a világtól elvonulva vettek fel a karantén alatt. 

Miközben egyre jönnek a hírek filmprodukciók elhalasztásáról, félbemaradt forgatásokról, határidők eltolásáról, addig szép csendben elkészült egy film a karantén kellős közepén. Az aggasztó amerikai járványügyi helyzet ellenére összegyűlt egy lelkes kis stáb, hogy leforgassa a Malcom & Marie című filmet, írja a Deadline.

Amint kiderült, hogy az Eufória második évada nem foroghat tovább, a sorozat főszereplője, Zendaya felhívta a rendezőt, Sam Levinsont, a film ötletével. A forgatókönyv villámgyorsan, hat nap alatt elkészült, s a filmet június végén, kevesebb, mint három hét alatt le is forgatták. A sztoriról annyit lehet tudni, hogy egy afro-amerikai pár kapcsolatáról szól, és Noel Baumbach Házassági történetében felvetett témákat idézi fel, csak másképp.

Hogy néz ki egy filmforgatás a koronavírus közepén?

Az alkotók nagy elővigyázatossággal, orvosok és szakszervezetek bevonásával készítették elő a biztonságos, COVID-mentes munkakörnyezetet. Egy helyszínen forgattak, ahol egyszerre csak 12 személy tartózkodhatott, a stáb végig maszkot viselt s nem érintkezhetett a külvilággal. Étkezésekkor kijelölt helyeken ették a velük karanténozó szakács által készített fogásokat, amiket eldobható műanyag dobozokban tálaltak.

Az óvatosságot nem lehetett túlzásba vinni. A színészek külön tartózkodtak a stábtól, saját maguk öltöztek és tették fel a viselhető mikrofonjukat, hogy kerüljék a testi kontaktust egymás közt. Természetesen mindenki átesett egy tesztelésen, utána pedig minden nap elején és végén lemérték a stáb testhőmérsékletét. Továbbá kötelező volt a filmfelszerelések és a forgatási helyszínek rendszeres szakszerű fertőtlenítése is.

A filmet Levinson írta és rendezte, a Marie-t játszó Zendaya oldalán pedig John David Washington tűnik fel Malcolm szerepében. Washington a Spike Lee által rendezett Csuklyások (BlacKkKlansman) által talált ismertségre, alakításáért Golden Globe-ra jelölték. Legközelebb pedig a hamarosan Magyarországon is mozikba kerülő Tenet-ben láthatjuk, Robert Pattinson mellett.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com