Hírek

Titokzatos izlandi krimivel jön a Netflix – Katla előzetes

Lélegzetelállító képekkel és misztikummal teli történettel érkezik a Katla, a Trapped alkotóinak új darabja. A Netflix Izlandon játszódó sorozata gyönyörűen titokzatos előzetest kapott.

Újabb kisvárosi misztikumba vezeti be a nézőt a Netflix: idén júniusban Izland zord tájait kavarja fel egy egészen különleges esemény. A Katla 8 epizódban meséli majd el Vik lakóinak történetét.

A szépen fényképezett sorozat a sci-fi elemeit vegyítve pedzegeti majd a természet és ember kapcsolatát, valamint a reinkarnáció lehetőségét.

A történetben egy vulkán kitörése után eltűnik egy fiatal lány, akiről mindenki azt hiszi, hogy életét vesztette a természeti katasztrófában. Egy évvel később azonban előkerül a lány, a kisváros pedig egyszerűen nem tudja, hova tenni a dolgot. A csavar azonban az, hogy egyesek szerint a lány idősebb valója középkorú nőként él köztük.

A Katla egyébként Izland egyik legnagyobb vulkánja (innen a cím), amely a mai napig is igen aktív. Utoljára 1918-ban tört ki, de tudósok szerint azóta is történt több kisebb kitörés, amelyek nem szakították át a jégréteget. Legutóbb 2011-ben észlelték ezt a jelenséget. A vulkánt persze számtalan monda és hagyomány övezi, amelyre szépen építkezik az érkező sorozat.

Az alkotás Sigurjón Kjartansson és Baltasar Kormákur párosától érkezik, ami jócskán okot ad arra, hogy még jobban várjuk a sorozatot. Tőlük érkezett ugyanis korábban a Trapped című kiváló sorozat, amelyet mi a skandináv krimi hetünk folyamán is kiecseteltünk.

A Katla június 17-én kerül majd fel a Netflix kínálatába. A misztikus sorozat pedig könnyen lehet, hogy a streaming oldal egyik legígéretesebb júniusi darabja lesz.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés