Hírek

Tíz a huszonegyből – Érkezik a Filmtekercs.hu első könyve!  

Hamarosan megjelenik a Filmtekercs.hu első nyomtatott kiadványa, a Tíz a huszonegyből – Az új évezred emblematikus rendezői. Az ismeretterjesztő kötetben tíz rendező portréja olvasható a szerzőink tollából.

Tudsz ajánlani egy jó filmet? Ki a kedvenc rendeződ? – ezt a két kérdést valószínűleg minden filmkedvelő megkapta már, a filmmel professzionális szinten foglalkozók pedig garantáltan. Mit mondhatunk ilyenkor? Legyen a válaszunk egyedi, de könnyen azonosulható, szakszerű, mégis közérthető. Ebben a könyvben tíz olyan rendező portréja szerepel, akiket nyugodt szívvel ajánlhatunk hasonló esetben. Műveik érdemi része a 21. században született, az elmúlt két évtizedünk leírói és formálói ők. Meg lehet kerülni őket, de nem érdemes.

Több év munkájának összegzése, egyben megkoronázása ez az ismeretterjesztő kötet: a benne szereplő írások hűen tükrözik a Filmtekercs.hu arculatát és küldetését minőségükben, tartalmukban és stílusukban. A portrék egy része korábban az oldalunkon is megjelent, mások pedig kifejezetten ehhez a kötethez készültek, ám mindegyiket átdolgoztuk, aktualizáltuk. Némileg egységesítettük is, azonban törekedtünk arra, hogy megmaradjon a szerzők egyedi hangvétele, logikája, szempontrendszere. Amelyek éppen annyira különbözőek, mint a könyvünk alanyai – rájuk vannak szabva.

A Tíz a huszonegyből – Az új évezred emblematikus rendezői című kötetben szereplő rendezők: Paul Thomas Anderson, Wes Anderson, Danny Boyle, Bong Joon Ho, Greta Gerwig, Mamoru Hosoda, Alejandro G. Inárritu, Christopher Nolan, Paolo Sorrentino, Nicolas Winding Refn

A kötetben szereplő írások szerzői: Havasmezői Gergely, Rácz Viktória, Rókus Ákos, Sergő Z. András, Szabó Kristóf, Szin Karolina, Tóth Nándor Tamás. Szerkesztők: Gyöngyösi Lilla és Németh Barnabás.

A kötet már előrendelhető a Líra, a Libri és a Bookline oldalán.

A könyv az NKA támogatásával jelenik meg.

Filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com