Hírek

Tíz év késéssel mutathatják be Mark Hamill filmjét

A legendás Roger Corman filmje jó ideje dobozban várja a sorsát.

A Slashfilm értekezése szerint Corman mesteri üzletember, aki gyakran dicsekszik azzal, hogy filmek százait készítette Hollywoodban anélkül, hogy egy fillért is veszített volna. Jellemzően Corman olyan olcsón tudott filmeket készíteni, hogy azokat látatlanban többért adta el a videotékáknak és más forgalmazóknak, mint amennyit elköltött, azonnal visszanyerve a pénzét, és még többet is. Az, hogy az emberek látták-e a filmeket vagy sem, szinte lényegtelen volt, és ezzel elérkeztünk a Virtually Heroes című Mark Hamill-film különös esetéhez.

Roger Corman költségtakarékossági okokból – és a rövidebb filmek játékidejének kitöltése érdekében – gyakran vágta be korábbi filmek darabjait az aktuális produkciókba. Végül is minek forgatni egy új robbanást, ha egy régi is megteszi? Ha valaki sok filmet megnéz egyhuzamban Roger Corman produkciós cégétől, a New Horizonstól, éles szemmel sok újrafelhasznált anyagot és VFX-et ismerhet fel.

A Virtually Heroes, más néven Virtual Warriors egy 2013-as Mark Hamill-film, amelyet G.J. Echternkamp rendezett. A filmet a New Horizons készítette, magába olvasztva a When Eagles Strike, valamint néhány 1980-as évekbeli Corman-film, például a három Eye of the Eagle-film és az 1988-as Saigon Commandos felvételeit. A film a Sundance Filmfesztiválon debütált, de ismeretlen okokból soha nem került a nyilvánosság elé.

Egészen mostanáig.

Az amerikai IGN szerint január 17-én a Virtually Heroes digitálisan megjelenik a Screen Media gondozásában. A film, akárcsak a Tron, a Rontó Ralph vagy a Free Guy, egy videojáték virtuális világában játszódik. A játék hőse (Robert Baker) egy Call of Duty-szerű katona, aki nagyon unatkozik a sablonok mentén zajló életében.

Mark Hamillről köztudott, hogy szereti a számítógépes játékokat, itt pedig egy bölcs öregembert játszik, aki barna, kötéllel átkötött szerzetesi palástot visel, mintha csak Yodát idézné meg A Birodalom visszavág-ból. A szerepe szerint arra biztatja Robert Baker karakterét, hogy éljen az álmainak. A film ezzel megelőzte ugyan a Free Guyt, de más, hasonló filmek, például a Rontó Ralph után készült. Érdekesség, hogy a Star Wars-filmek legutóbbi sorozata is csak ezután következett, ami azt jelenti, hogy előbb szerepeltette Hamillt mentorkarakterként, mint a leghíresebb filmsorozata.

Az IGN most tette közzé a film 2023-as trailerét, bár Roger Corman saját YouTube-csatornája már 2016-ban közzétette a trailer egy korábbi változatát. A fenti videó Corman hivatalos csatornájáról származik. 

A most 96 éves Corman szó szerint több ezer film mögött állt, a legtöbbjük rendkívül alacsony költségvetésű, néhányuk pedig igazi klasszikus. Annak ellenére, hogy Corman üzleti szemléletű, a filmművészethez való hozzáállása kifogástalan ízléssel párosul. Számos dokumentumfilmben látható, amint elismerően beszél például a Szelíd motorosokról vagy John Ford műveiről. 

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com