Hírek

Tizedszer is jön a veszprémi Pannonfíling

pannonfilingTizedszer rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót október 11-én Veszprémben, ahol hazai és határon túli amatőr és független filmesek alkotásai versenyeznek, a látogatók pedig a szakmai zsűrivel és az alkotókkal találkozva meg is vitathatják a látott kisfilmeket.

Németh Csaba hozzátette: a jubileumi találkozóra az ország minden pontjáról és a határainkon túlról, Erdélyből és Ukrajnából is érkeztek alkotások, közülük 27 került be a versenyprogramba. A rendezvénynek az Expresszó Klubmozi ad otthont, az egész napos filmvetítést slam poetry est, best of vetítés és a filmesek, illetve a szakma iránt érdeklődők számára szervezett workshopok is színesítik.

A látogatók megismerhetik a Linear kameramozgató rendszert, amely a profi time-lapse felvételek és videók készítését könnyíti meg, a Skytech Film pedig a drónokkal való filmforgatás lehetőségeit mutatja be – emelte ki Németh Csaba. Hozzátette: immár 2005 óta bizonyítják a hazai és határon túli amatőr és független filmesek, hogy egy jó ötlet alapján viszonylag szerény költségvetés mellet is lehet maradandó és sokatmondó alkotásokat készíteni.

A zsűri tagja lesz Gecs Mónika, a Vekkord Összművészeti Egyesület alelnöke, Buvári Tamás rendező, forgatókönyvíró, Kövi Gergő, a tavalyi találkozó nyertese és Réz András filmesztéta. Kísérőprogramként október 8-án a veszprémi slam poetry közösség járja körül a “pannonfíling” témáját a veszprémi Utas és Holdvilág Antikváriumban, október 10-én pedig az eddigi kilenc találkozó legjobb rövidfilmjeiből tartanak vetítést a Fricska presszóban. A találkozó rendezvényei ingyenesek, de a szervezők örömmel fogadják a támogatásokat az adjukossze.hu közösségi finanszírozási oldalon.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com